Samen de zorg
makkelijker maken

Samen de zorg makkelijker maken. Daar werken we aan met BeterDichtbij. Als digitale dienst maken we het voor mensen mogelijk om in gesprek te gaan met de eigen arts of andere zorgverlener: eenvoudig en veilig. BeterDichtbij wordt actief ingezet door ziekenhuizen en meerdere huisartsenpraktijken in heel Nederland. Iedere dag werken we eraan om BeterDichtbij optimaal aan te laten sluiten op de wensen van gebruikers: van consument tot arts of andere zorgverlener.

Zorg makkelijk en dichtbij in Nederland

BeterDichtbij is een initiatief van en voor de zorgsector. Nederland is te klein voor veel losse initiatieven en digitale services hebben schaal nodig om echt een succes te worden en zo het verschil te maken voor de zorgsector. Daarom hebben achtentwintig regionale ziekenhuizen, de leden van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), de handen ineen geslagen en samen BeterDichtbij geïnitieerd. Om de snelgroeiende dienst voor alle zorgorganisaties in Nederland beschikbaar te stellen, is BeterDichtbij sinds 2018 een zelfstandige organisatie. Met de verzelfstandiging van BeterDichtbij B.V. kunnen we gezamenlijk met alle zorgorganisaties in Nederland het succes verder uitbouwen.

Minister Bruno Bruins (VWS) over BeterDichtbij

Op het Congres Zorgtransformatie in maart 2019, sprak minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, over BeterDichtbij. Een fragment uit zijn speech:

“(…) in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, (…) werkt Sylvia van Meurs. Ze is gespecialiseerd kinderverpleegkundige en ze houdt ervan nieuwe dingen uit te proberen. Daarom hoeven de patiënten van Sylvia, en hun ouders, geen afspraak te maken als ze een vraag hebben over hun bloedwaarden. Ze kunnen gewoon met Sylvia praten via de app BeterDichtbij. Ze kunnen foto’s uploaden, uitslagen opvragen, maar ook vragen stellen. Een soort WhatsApp maar veiliger en bovendien verbonden met hun elektronisch patiëntendossier.”

Het BeterDichtbij team

BeterDichtbij wordt ontwikkeld en uitgerold door een enthousiast en ervaren team professionals met ervaring in zowel de zorgsector als ICT en dienstverlening. Ontmoet het BeterDichtbij team!

Raad van advies

Erik Booden
Directievoorzitter LangeLand Ziekenhuis

Edwin van der Meer
Bestuursvoorzitter BovenIJ ziekenhuis

Guus Vaassen
Directeur Medworq

Artsen over BeterDichtbij in de regio

Video BeterDichtbij afbeelding

Deelnemende zorgorganisaties

Logo Albert Schweitzer ziekenhuis
BovenIJ ziekenhuis
Eerstelijns Centrum Tiel
Gelre ziekenhuizen
Het Van Weel-Bethesda logo vierkant
IJsselland Ziekenhuis
LangeLand ziekenhuis
Logo Maasstad Santeon
Maasziekenhuis Pantein
Ommelander Ziekenhuis Groningen
Rode Kruis Ziekenhuis
Saxenburgh Groep
SJG Weert
St. Anna Ziekenhuis
WZA logo
Ziekenhuis Amstelland
Nij Smellinghe
Ziekenhuis Rivierenland

Onze partners

Contact met BeterDichtbij

Heeft u vragen over BeterDichtbij of bent u benieuwd wat BeterDichtbij voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

info@beterdichtbij.nl
085 – 27 35 398

Of vul onderstaand contactformulier in of neem direct contact op met Godfried of Sander.

Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.