Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Zonja de Klein

Programmamanager

Zonja de Klein - BeterDichtbij
“Het huidige zorglandschap ontwikkelt zich enorm en de rol van de zorgverlener en patiënt veranderen. Aan de ene kant neemt bij de zorgverlener de (werk)druk toe. En tegelijk is de huidige patiënt mondiger en heeft die meer verwachtingen als het gaat om services, digitaal contact en inzicht in de eigen gezondheid door het gebruik van bijvoorbeeld wearables en online informatie. Deze uitdagingen zijn volgens mij niet complementair aan elkaar, maar zijn juist heel goed samen op te pakken door nauwere samenwerking met frequenter en effectiever contact. Een goede voorbereiding op een consult of ingreep en informatie en contact tussen de verschillende afspraken is vaak erg waardevol. Hiervoor is fysieke afspraak niet altijd noodzakelijk. BeterDichtbij ondersteunt dit. Ik zie BeterDichtbij als een bruggenbouwer met een hele sterke focus op de patiënt. Diegene waar we allemaal goede zorg voor willen leveren. Bij BeterDichtbij staat de patiënt centraal, onafhankelijk van welke (zorg)professional hem of haar begeleidt! Dat is waar ik me heel graag voor inzet. Samen de zorg (nog) beter maken, zonder moeilijk te doen ;-).”

Zonja de Klein is programmamanager bij BeterDichtbij. Ze werkt samen met ziekenhuizen en zorgorganisaties aan de implementatie en doorontwikkeling van de digitale dienst BeterDichtbij. Eerder werkte ze onder andere bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen, als leidinggevende op de poliklinieken en met focus op patiëntencommunicatie en -participatie. Door deze ervaring heeft Zonja veel kennis van verschillende specialismen, zorgprocessen, patiëntenparticipatie en (digitale) innovaties die ze met veel enthousiasme inzet voor BeterDichtbij. Als geboren Groningse werkt ze veel in Noord-Nederland.