Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Van traditioneel zorgpad naar moderne patiëntreis: download nu het gratis whitepaper

Dat digitale services grote kansen bieden om de zorg nog makkelijker, efficiënter én beter te maken, daar twijfelt niemand nog over. En er is in de afgelopen (corona)jaren ingezet op digitale zorg. Het zijn mooie stappen, zeker als je je bedenkt hoe groot de druk was en is door corona. Toch liggen er nog veel aanvullende kansen om processen in de zorg te verbeteren en patiënten meer gemak te bieden. Hoe dat eruit ziet, beschrijven we in het nieuwste whitepaper van BeterDichtbij: van traditioneel zorgpad naar moderne patiëntreis.

Voorpagina whitepaper moderne patiëntreis - BeterDichtbij

De juiste zorg op het juiste moment én via het juiste kanaal

Wat nu als we de oude (vaak primair fysieke) zorgprocessen durven los te laten, en echt open kijken vanuit de behoefte van patiënten, de wensen van zorgverleners en de haalbaarheid nu en in de toekomst voor de zorgorganisaties zelf. Starten op een wit blad, vanuit de basis: goede zorg bieden op een zo eenvoudig mogelijke manier. Dan laten we het traditionele zorgpad los en komen we bij de moderne patiëntreis. Waarbij er contact is op het moment dat het nodig is in plaats van op vaststaande momenten. En waarbij de wijze van dit contact past bij de situatie en medische noodzaak. Want zo geef je je patiënten meer regie en houd je als zorgverlener extra vinger aan de pols. Voor meer gemak en tijdsbesparing. De juiste zorg, op het juiste moment, via het juiste kanaal.

Whitepaper, ontwikkeld samen met partners

De moderne patiëntreis die we in het whitepaper beschrijven, is gebaseerd op ervaringen uit andere sectoren zoals retail, luchtvaart, finance en logistiek, waar al vele jaren ervaring is opgedaan met het werken met klantreizen. Ook baseerden we voorbeelden en inspiratie op onze ervaring in bijna 40 deelnemende ziekenhuizen en zorgorganisatie en onze samenwerking met partners.

Zo lees je over de ervaringen van de herinrichting van het zorgpad van Franciscus Borstkliniek in Schiedam. En bij Tergooi MC, waar op de afdeling dermatologie al flink minder consulten plaatsvinden dankzij de inzet van digitaal contact via BeterDichtbij. Partner Indiveo deelt de waarde van voorlichting en hoe dit de ervaren zorg verbetert. En Allegro Medical deelt de innovatie-aanpak mét bekostigingsstructuur. Ook Spijkenisse Medisch Centrum laat een heel waardevolle inzet van digitale zorg in de patiëntreis zien: hier kunnen patiënten thuis hun eigen ECG aken met behulp van KardiaMobile, waarbij ze contact hebben via BeterDichtbij. En de huisartsen in Tiel laten zien hoe waardevol de regionale inzet van één digitale dienst is, door met BeterDichtbij samen te werken met Ziekenhuis Rivierenland in hetzelfde Tiel.

Download nu!

Download het whitepaper, inclusief blauwdruk van de toekomstige patiëntreizen van jouw ziekenhuis of zorgorganisatie.

 

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.