Samen de zorg makkelijker maken

De consument vraagt om makkelijk en digitaal contact, ook met de eigen arts of andere zorgverlener. Als zorgsector bieden we met BeterDichtbij een antwoord op deze vraag, en maken we samen met deelnemende huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners de zorg makkelijker. Voor u en uw patiënten.

Met BeterDichtbij kunt u direct in contact komen met uw eigen patiënten, op een door u gekozen moment. Bijvoorbeeld om korte vragen uit te wisselen, herhaalrecepten aan te laten vragen, foto’s en onderzoeksuitslagen uit te wisselen of om de betrouwbare informatie van Thuisarts.nl te delen. Veilig en makkelijk. De basis van BeterDichtbij is uw relatie met uw patiënt, daarom staat berichtenuitwisseling centraal binnen BeterDichtbij. Voor u binnen een beveiligd webplatform en voor uw patiënten een app op hun eigen smartphone. Samen met de deelnemende huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners breiden we de dienst continu verder uit. Zo bouwen we verder aan een dienst waarbij technologie geen doel is, maar het middel om de zorg makkelijker te maken. Vanuit de kracht van de relatie.

Medisch specialist BeterDichtbij

Wat levert BeterDichtbij u op?

Als deelnemer van BeterDichtbij bent u onderdeel van een beweging die samen innoveert en de zorg voor zorgverleners en patiënten makkelijker maakt. Zorgverleners geven aan dat zij hierom voor BeterDichtbij kiezen:

 • Eenvoudig contact en onderzoeksuitslagen delen, op een door u gekozen moment

 • Bespaar tijd dankzij minder telefoontjes en soms ook fysieke consulten

 • Met automatische berichten activeert u uw patiënten

 • U bepaalt zelf hoe u BeterDichtbij op uw afdeling implementeert en op welke momenten u reageert

Artsen over BeterDichtbij in de regio

Video BeterDichtbij afbeelding

Hoe werkt BeterDichtbij voor u?

U werkt eenvoudig en op uw moment binnen BeterDichtbij binnen een veilig webplatform. Samen met uw ziekenhuis of andere zorgorganisatie bekijken we hoe we veilig inloggen voor u zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Op veel plekken is er al een single logon beschikbaar, hiermee kunnen zorgverleners via de inlog in de organisatiecomputer, zonder extra stap inloggen in BeterDichtbij.

Ook bestaan er koppelingen met het elektrische patiëntendossier (EPD of HIS) die we steeds verder optimaliseren. Tijdens de kortlopende implementatie van BeterDichtbij op uw praktijk of afdeling, bekijken we samen op welke manier de dienst van toegevoegde waarde is voor u en uw patiëntenpopulatie. Op basis van cijfers en ervaringen, evalueren we de inzet van BeterDichtbij om zo samen verder te innoveren.

Huisarts BeterDichtbij

Functionaliteiten BeterDichtbij voor zorgverleners

Samen met deelnemende artsen en zorgverleners wordt BeterDichtbij continu verder verbeterd en de diensten binnen de app voor patiënten en het webplatform voor zorgverleners, uitgebreid. Enkele functionaliteiten van BeterDichtbij:

 • Automatiseren berichtgeving, inplannen van berichten, afsluiten gesprek en inzet standaardantwoorden

 • Makkelijk overdragen binnen uw poli of praktijk, bijvoorbeeld aan assistenten of een collega arts bij afwezigheid

 • Integratie met bestaande systemen:
  - Integratie weblink met EPD of HIS (HiX en Medicom, meer in voorbereiding)
  - Single SignOn login (SAML 2.0 koppeling)
  - HL7 integratie (o.a. voor overnemen patiëntgegevens)

 • Inrichting platform en werkwijze conform AVG wetgeving, reguliere security audits op het platform uitgevoerd door externe partijen

Deelnemende zorgorganisaties

BovenIJ ziekenhuis
Eerstelijns Centrum Tiel
Gelre ziekenhuizen
Het Van Weel-Bethesda logo vierkant
Huisartsen Monnickedam - logo
LangeLand ziekenhuis
Maasziekenhuis Pantein
Ommelander Ziekenhuis Groningen
Rode Kruis Ziekenhuis
Saxenburgh Groep
SJG Weert
Ziekenhuis Rivierenland

Wat kan BeterDichtbij voor u betekenen?

Heeft u vragen over BeterDichtbij of bent u benieuwd wat BeterDichtbij voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met Godfried of Sander, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.