Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Chirurg Martijn Möllers over digitaal contact met patiënten van ziekenhuis Nij Smellinghe

Maak kennis met chirurg Martijn Möllers. Hij heeft een duidelijke visie op hoe de zorg er in de toekomst uit moet komen te zien. Digitale zorg speelt daar volgens hem een belangrijke rol in, omdat het patiëntvriendelijk is, efficiënter werkt en meer inzichten oplevert voor Martijn en zijn collega’s bij ziekenhuis Nij Smellinghe. Een van de digitale diensten is BeterDichtbij, hiermee blijft Martijn makkelijk en efficiënt in contact met zijn patiënten. Hoe dit Martijns werk verandert, zie je in de video.

De tekst gaat verder onder de video.

Martijn Möllers, chirurg bij ziekenhuis Nij Smellinghe aan het werk

Patiënten willen meer regie over eigen zorg

Voor Martijn is het niet meer dan logisch dat patiënten digitaal de regie willen hebben over hun eigen zorg. Deze ontwikkeling is al aan de gang bijvoorbeeld met het digitaal boeken van vliegtickets en het doen van boodschappen via een app op de mobiele telefoon. “Het is niet meer dan logisch dat in een wereld waarin we steeds meer digitaal kunnen regelen, dat je dat soort mogelijkheden ook in de zorg inzet.”

Foto herstellende wond

Martijn vindt het handig dat patiënten tussentijds een foto kunnen sturen van een herstellende wond via BeterDichtbij. Want als er toch een wondcomplicatie optreedt dan wil hij daar graag snel van op de hoogte zijn. Op deze manier kan Martijn op afstand een diagnose stellen en hoeven patiënten niet daarvoor naar het ziekenhuis te komen. “Vaak kan ik patiënten al geruststellen op basis van die foto via de BeterDichtbij app en dat vind ik heel waardevol,” vertelt Martijn.

Digitaal contact als aanvulling

Digitaal contact is voor Martijn een mooie aanvulling naast het persoonlijke contact dat hij met zijn patiënten heeft wanneer ze langskomen in het ziekenhuis. Het is volgens hem logisch dat het in de beginfase best spannend kan zijn voor zorgverleners om digitaal in contact te blijven met patiënten. Toch is Martijn ervan overtuigd dat digitaal contact en persoonlijk contact goed met elkaar samen kunnen gaan. “Op deze manier kunnen we de patiënten, die dat wensen, blijven zien op de poli en dat persoonlijk contact daar behouden.”

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

Bent u patiënt bij ziekenhuis Nij Smellinghe en wilt u ook digitaal in contact blijven met uw eigen zorgverlener via BeterDichtbij? Vraag er gerust naar op de afdeling.