Ga naar hoofdinhoud
Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Cardiologie en digitaal contact: praktijkervaringen

Eenvoudig contact met patiënten met hart- en vaatziekten

  • Patiënten voorbereiden op cardiologisch onderzoek
  • Contact in onzekere periode na ontslag
  • Uitslag bloedonderzoek delen

Digitaal contact wordt veel ingezet op poli’s voor cardiologische zorg. Zo kun je als zorgverlener je patiënten goed meenemen in het zorgtraject. Voor je patiënten is het geruststellend om laagdrempelig contact te kunnen leggen met jou als zorgverlener, in een vaak onzekere periode in hun leven. Hoe haal je nog meer uit digitaal contact? We verzamelden enkele van de vele ervaringen vanuit heel Nederland bij cardiologie.

Patiënten voorbereiden op cardiologisch onderzoek

Deel eenvoudig informatie over een gepland cardiologisch onderzoek met je patiënten via BeterDichtbij waarin je de patiënt vertelt wat hij kan verwachten van het onderzoek en hoe de patiënt zich het best kan voorbereiden op het onderzoek. Zo zorg je dat het onderzoek zo spoedig mogelijk kan verlopen.

  • Makkelijk een video, link of digitale folder sturen aan je patiënten
  • Berichten of berichtenreeks inplannen voor het juiste moment

Contact in onzekere periode na ontslag

De periode tussen ontslag van de verpleegafdeling en het revalidatietraject of de eerstvolgende controle op de poli, ervaren veel patiënten als spannend of onzeker. Als zij hun vragen laagdrempelig kunnen stellen via BeterDichtbij, neemt dat spanning weg. En zo kun je je patiënten eenvoudig ondersteunen vanuit huis.

  • Direct een bericht sturen naar de patiënt
  • Veilig beeldbellen via BeterDichtbij

Uitslag bloedonderzoek delen

Via BeterDichtbij deel je eenvoudig uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoeken met je patiënten. Dat maakt bellen niet meer nodig, wat meer tijd kost en ook niet altijd in één keer lukt. Voor jou prettig omdat je zo je werk op de poli beter kunt plannen. En voor je patiënten goed om hun uitslag zo sneller te ontvangen en zonder te wachten op het telefoontje van jou als zorgverlener.

  • Altijd je patiënt bereiken: stuur je bericht en je ziet wanneer het is gelezen
  • Makkelijk een link toevoegen naar bijvoorbeeld het patiëntenportaal

Hartfalenverpleegkundige Rianne Hofman

IJsselland Ziekenhuis

IJselland Ziekenhuis logo
"Voorheen pakte je hiervoor de telefoon om te bellen, maar nu kan ik een berichtje sturen wanneer het uitkomt en krijg ik een antwoord wanneer het de patiënt uitkomt."
Lees interview
BeterDichtbij - over ons in vierkant formaat

In het kort over BeterDichtbij

BeterDichtbij is dé landelijke communicatiedienst voor eenvoudig en veilig contact met je patiënten, cliënten en collega’s in de regio. Voor meer grip op je tijd. En het juiste contact op het juiste moment met je patiënten. Elke dag maken 25.000+ zorgverleners in Nederland gebruik van BeterDichtbij.

Meer over BeterDichtbij
Kernbeeld van de BeterDichtbij Academie

De BeterDichtbij Academie

Bij de BeterDichtbij Academie vind je de kennis en inspiratie die je nodig hebt om verder aan de slag te gaan met BeterDichtbij. Bekijk alle inspiratievideo’s, hand-outs, schrijf je in voor een webinar of ga aan de slag met een training.

Ga naar de BeterDichtbij Academie