Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Patiënten Goeree-Overflakkee nu ook digitaal in contact met arts via BeterDichtbij

Patiënten van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis kunnen hun praktische of medische vraag nu ook stellen via de dienst BeterDichtbij. Het ziekenhuis op het eiland Goeree-Overflakke in Zuid-Holland, is sinds deze week ook aangesloten op BeterDichtbij. “Als gastvrij ziekenhuis willen wij altijd bereikbaar zijn voor onze patiënten. Ook digitaal,” aldus Koos Moerland, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

VanWeel BeterDichtbij kernbeeld web

Medische vraag stellen aan arts of andere zorgverlener

Voor of na een afspraak zitten patiënten vaak met allerlei vragen. Nu kunnen inwoners rond en patiënten van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op ieder moment een vraag stellen via de gratis app BeterDichtbij. Deze vraag kan gaan over een afspraak of parkeren maar ook over ziekte of gezondheid. Patiënten bij één van de deelnemende afdelingen, kunnen namelijk worden uitgenodigd direct met hun arts, verpleegkundige of assistent te appen. De afdelingen interne geneeskundige, inclusief oncologie en en de diabetesverpleegkundigen, en de afdeling gynaecologie zijn als eerste gestart met BeterDichtbij, andere afdelingen volgen binnenkort.

“Met de dienst BeterDichtbij zijn we als ziekenhuis op het eiland nog beter digitaal bereikbaar. Erg belangrijk, want we willen het onze patiënten graag zo makkelijk mogelijk maken. Nu kunnen zij op ieder moment gewoon vanaf hun telefoon, hun vragen stellen, ” licht bestuurder Koos Moerland verder toe. De BeterDichtbij dienst kan ook worden gebruikt voor praktische vragen aan de zorgorganisatie, bijvoorbeeld over een afspraak of parkeren.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is het vijfde ziekenhuis dat aansluit op BeterDichtbij. Het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam, Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en Ziekenhuis Rivierenland Tiel zijn al eerder van start gegaan met BeterDichtbij en hebben al vele vragen van patiënten digitaal en makkelijk beantwoord.

Over Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis voorziet in medisch specialistische basiszorg voor de inwoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Acute zorg in de vorm van een SpoedEisendeHulp en een HAP en verloskundige zorg met verloskundig centrum CuraVita zijn van vitaal belang voor deze regio.