Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Altide monitort patiënten van WZA, en stemt af via BeterDichtbij Collega

Medisch servicecentrum Altide is gestart met de monitoring voor patiënten van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA), bij de chronische darmaandoeningen (IBD). Patiënten doen thuis een zelftest van de ontlasting en vullen een vragenlijst in. Wanneer er bij Altide signalen binnenkomen dat er zorg nodig is, kan de patiënt op korte termijn terecht op de poli MDL van het WZA. En is er afstemming nodig tussen de zorgprofessionals, dan hebben zorgprofessionals via BeterDichtbij Collega eenvoudig contact.

Altide zorgverlener in contact via BeterDichtbij Collega

Logo AltideWie IBD heeft (de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa), moet regelmatig de ontlasting laten testen. Patiënten bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hoeven hiervoor niet meer speciaal naar het ziekenhuis toe. Zij kunnen dit nu thuis doen, met een thuismeetprogramma en digitaal contact via BeterDichtbij. De verpleegkundigen van medisch servicecentrum Altide monitoren de signalen die binnenkomen en zetten die zo nodig door naar de poli van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

WZA logoGoede afstemming en korte lijnen

Voor deze samenwerking tussen het ziekenhuis en medisch service centrum, is goede afstemming natuurlijk heel belangrijk. Daarom wordt BeterDichtbij Collega ingezet, waarmee zorgprofessionals elkaar altijd kunnen bereiken. Zij sturen elkaar via BeterDichtbij Collega een berichtje. Waar en wanneer het hen uitkomt, en zonder elkaar mis te lopen zoals telefonisch kan gebeuren.

Zo hebben de zorgprofessionals korte lijnen, en kunnen zij goed samenwerken in de zorg voor de patiënt.

Zorg op het juiste moment

Deze digitale zorg en samenwerking tussen het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Alitde, heeft grote voordelen. Patiënten krijgen zo de juiste zorg op het juiste moment: de thuistest van de ontlasting geeft direct inzicht en voorkomt veel afspraken in het ziekenhuis.

Lees over de samenwerking tussen Altide en WZA op de site van Altide.

Ben je benieuwd wat BeterDichtbij Collega kan betekenen voor jouw samenwerkingen in de regio bijvoorbeeld, lees dan verder over BeterDichtbij Collega >