Is BeterDichtbij een toegankelijke app?
BeterDichtbij wil voor iedereen zorg makkelijker maken. Daarom zetten we ons in om de BeterDichtbij app toegankelijk te maken en houden, ook voor wie een beperking heeft. Dit kun je bijvoorbeeld instellen of gebruiken voor de BeterDichtbij app.
- Lettertype bij dyslexie
De app met een lettertype lezen bij dyslexie. Dit stel je in de BeterDichtbij app in, onder Mijn Profiel > Instellingen > Dyslexie lettertype. - Grote letters
Lezen in grotere letters. Dit stel je in bij de beeldscherminstellingen van je mobiele telefoon.- Bij Android telefoons staat dit onder Instellingen > Toegankelijkheid
- Bij Apple telefoons vind je het onder Instellingen > Scherm en helderheid
- Met schermlezer gebruiken
Gebruik je een schermlezer, omdat je een zichtbeperking hebt. Dan kan je BeterDichtbij ook gebruiken. Dit stel je in bij de beeldscherminstellingen van je mobiele telefoon.- Bij Android telefoons staat dit onder Instellingen > Toegankelijkheid
- Bij Apple telefoons vind je het onder Instellingen > Toegankelijkheid
- In landscape
Ook in landscape (dus horizontaal) kun je de BeterDichtbij app gebruiken. Dat is handig als je bijvoorbeeld met een bedieningspaneel werkt. - Met (extra) kleurcontrast
Ben je kleurenblind, dan kun je de app ook gebruiken. We hebben de kleuren in de app hiervoor het juiste contract gegeven. Dit kun je versterken als je wilt, binnen de instellingen van je eigen telefoon.
Hulp bij start of gebruik
Hulp bij het activeren of gebruiken van BeterDichtbij, is ook altijd beschikbaar. Via de website, folders in de zorgorganisatie en instructievideo’s bijvoorbeeld. We ondertitelen zoveel mogelijk video’s. Ook is een aantal folders vertaald naar het Engels, Arabisch en Turks. Voor wie liever iemand spreekt of een probleem heeft, staat het servicedeskteam van BeterDichtbij elke dag klaar. Zij zijn ook in het weekend en de avond bereikbaar om je te helpen.
Wil je vooraf meer leren over BeterDichtbij en andere digitale zorg? Dan kun je ook een cursus volgen van DigiVitaler, die in steeds meer bibliotheken wordt gegeven. Vraag ernaar bij de bibliotheek bij jou in de buurt.
Vervolgstappen
We hopen dat dit je helpt. Maar we hebben ook nog stappen te zetten. Zo willen we beeldbelgesprekken in de toekomst gaan ondertitelen. Het lezen van afbeeldingen via software, is ook nog niet altijd goed mogelijk. De ondersteuning voor software willen we verder optimaliseren. Daarnaast gaan we de app ook goed bruikbaar maken in de dark-light modus op je mobiele telefoon.
Suggestie, laat het weten!
Heb je een vraag of een wens waardoor BeterDichtbij nog toegankelijker kan worden? Laat het ons dan weten, we leren graag van je.