Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Direct in contact met uw patiënten bij pre-operatief. Wanneer u wilt.

BeterDichtbij, eenvoudig digitaal contact met uw patiënten

Als anesthesist of intakeverpleegkundige heeft u korte tijd intensief contact met uw patiënten. Het pre-operatief spreekuur is voor uw patiënten vaak een spannend moment en de informatie die u met hen deelt kunnen zij niet altijd onthouden. Daarnaast hebben uw patiënten vaak voorafgaand aan een operatie of ingreep nog vragen, waar zij u nu nog voor bellen of die ze meenemen in het eerstvolgende consult. Met BeterDichtbij kunt u nog makkelijker contact met elkaar leggen om deze vragen te beantwoorden. Zo houdt vinger aan de pols en deelt u de juiste informatie op het juiste moment. Daarnaast kunnen uw patiënten de informatie nalezen op een rustig moment. Zo bent u eenvoudig in contact, op het moment dat het u en uw patiënten goed uitkomt.

Daarom kiezen zorgverleners voor BeterDichtbij:

  • Makkelijk contact, op uw moment
  • Vinger aan de pols, ook thuis bij uw patiënt
  • Veilig versturen en beoordelen van foto’s
  • EPD-koppeling en aangesloten op werkwijze poli

Digitaal pre-operatief spreekuur, eenvoudig en veilig

Digitaal contact wordt steeds vaker ingezet voor het pre-operatief spreekuur. Met BeterDichtbij, initiatief van en voor de zorgsector, bent u eenvoudig en veilig in contact met uw patiënten. Wanneer u wilt. Digitaal contact met patiënten via BeterDichtbij helpt u om spreekuren efficiënter in te richten, patiënten goed voor te bereiden en hen alleen naar het ziekenhuis te laten komen als het echt noodzakelijk is.

Uw patiënten gebruiken BeterDichtbij binnen een eenvoudige app. Uzelf werkt binnen een beveiligd webplatform, zoveel mogelijk gekoppeld aan uw eigen systemen en het EPD, zoals HiX en Nexus. Op deze manier kunt u erop rekenen dat de gegevens die u uitwisselt met uw patiënten niet in verkeerde handen vallen.

Vragenlijsten herinnering

Via BeterDichtbij is het mogelijk om patiënten op de hoogte te stellen dat er vragenlijsten voor hen klaar staan op het portaal. Toch kan het gebeuren dat uw patiënten deze vergeten in te vullen. Via ingeplande berichten is het mogelijk om uw patiënten automatisch een herinnering te versturen  zodat zij hierop geattendeerd worden.

Pre-operatief informeren 

Het is belangrijk dat de patiënt goed geïnformeerd is over wat hem of haar te wachten staat voorafgaand aan de operatie en dat hij/zij goed voorbereid op de OK verschijnt. Om de patiënt te helpen bij deze voorbereiding, kunt u via BeterDichtbij de patiënt bijvoorbeeld herinneren aan het nuchterbeleid.

Postoperatieve nazorg

In plaats van een aantal dagen of weken na de operatie te bellen, kunnen de poli-assistenten ook een berichtje inplannen voor de patiënt. Hierin kunnen zij bijvoorbeeld vragen hoe het met de patiënt gaat. Gaat het goed, dan is geen extra zorg nodig. Gaat het niet goed, dan kan een afspraak worden ingepland.

Waarom contact met uw patiënten via BeterDichtbij?

Het is de ambitie van BeterDichtbij om de zorg voor u én uw patiënten makkelijker te maken. Zorgverleners die betrokken zijn bij het pre-operatieve spreekuur, verspreid over heel Nederland, maken gebruik van BeterDichtbij om te communiceren met hun patiënten. Met BeterDichtbij heeft u de controle over wat u wilt delen met uw patiënten, eenvoudig en wanneer het u uitkomt. Anesthesisten en intakeverpleegkundigen geven aan dat deze vorm van digitale zorg hen tijd bespaart, en effectief is om hun patiënten te activeren.

Functionaliteiten BeterDichtbij voor zorgverleners

  • Automatiseren en inplannen van berichtgeving voor uw patiënten

  • Makkelijk overdragen binnen uw poli of praktijk

  • Integratie met bestaande systemen: EPD, SAML 2.0 en HL7

  • Eenvoudige koppeling met andere apps voor inzicht in data

Deelnemende zorgorganisaties zijn onder andere:

Gratis demo op uw afdeling?

Heeft u vragen over BeterDichtbij of bent u benieuwd wat BeterDichtbij voor uw afdeling kan betekenen? Neem gerust contact op met Godfried of Sander, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48

Contactformulier

  • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij uw persoonsgegevens nodig hebben.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.