Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Nieuw: zorgprofessionals nieuwsbrief over digitale zorg

BeterDichtbij Academie brengt eerste editie uit met praktische tips en inspiratie. Zorgprofessionals in Nederland doen elke dag volop ervaring op met digitale zorg. Om deze kennis, tips en lessen vanuit de verschillende zorgorganisaties uit te wisselen, brengt de BeterDichtbij Academie nu een nieuwsbrief uit exclusief voor zorgprofessionals, van arts, verpleegkundige tot poli-assistent. “Er is veel kennis over wat goed werkt en wat niet. Daarin kunnen we van elkaar leren, en zo echt verder aan de slag met digitaal contact”, aldus Lian Angelino van de BeterDichtbij Academie.

BeterDichtbij - voor zorgprofessionals eenvoudig en veilig

Hoe deel je als verpleegkundige de juiste informatie op het juiste moment met je patiënten of cliënten? Wat zijn tips om je werk met digitale zorg makkelijker te maken in het team? En waar kan ik meer leren over begrijpelijk digitaal communiceren met mijn patiënten vanuit mijn rol als bijvoorbeeld arts of psycholoog? De nieuwsbrief van de BeterDichtbij Academie staat vol met antwoorden op dit soort vragen. “Met al 25.000 zorgprofessionals die elke dag met BeterDichtbij werken, is er veel kennis beschikbaar. Die delen we in de nieuwsbrief, zoals korte kennisvideo’s en tips om direct toe te passen in je dagelijkse zorgpraktijk,” licht Angelino toe.

Training en scholing over digitale zorg

BeterDichtbij, landelijke communicatiedienst van en voor de zorgsector zelf (initiatief van de NVZ en SAZ), zette in 2022 de BeterDichtbij Academie op. De plek voor training en scholing over het platform BeterDichtbij zelf, maar ook met concrete tips en tricks om meer uit digitaal contact te halen. De nieuwsbrief is een mooie volgende stap in het beschikbaar stellen van de beschikbare kennis met en tussen zorgprofessionals. “Daar komt bij dat de academie verder is uitgebreid in aanbod en mogelijkheden. Zo zetten veel organisaties een e-learning in opgebouwd met de video’s van de BeterDichtbij Academie. Verder zijn nu alle webinars met praktijkervaringen direct beschikbaar om te kijken, en we hebben onder andere gewerkt aan een handreiking over digitaal communiceren. En vanaf nu krijgen zorgprofessionals dit soort lesmateriaal dus ook toegestuurd via de nieuwsbrief.”

Op de recent vernieuwde website van BeterDichtbij, zijn ook de toepassingen van digitaal contact per specialisme uitgewerkt. Dit is gebaseerd op gebruik bij specialismen in heel Nederland, en dit wordt de komende periode verder uitgebreid. Ook in de nieuwsbrief wordt de informatie uiteraard gedeeld.

Inschrijven en meer informatie

De nieuwsbrief van de BeterDichtbij Academie is deze week voor de eerste keer uitgestuurd en kun je hier lezen >

Wil je de volgende editie ontvangen, meld je dan via onderstaande knop. De nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en uitschrijven kan uiteraard altijd.

Wil je meer inspiratie en nieuws over digitale zorg?

Abonneer je nu op de BeterDichtbij Academie nieuwsbrief, net als andere zorgprofessionals die werken met digitale diensten. Iedere twee maanden ontvang je slimme tips, ervaringen van collega’s en de laatste ontwikkelingen in je mailbox. En natuurlijk kun je je op ieder moment afmelden.

Dat wil ik ook!