Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Laagdrempelig leren over digitaal communiceren in de zorg met de BeterDichtbij Academie

De BeterDichtbij Academie is vandaag feestelijk ‘geopend’ bij een Slim bezig! Meet up bij SJG Weert, tijdens de Slimme Zorg Estafette 2022. Met de academie voorziet BeterDichtbij in een groeiende behoefte van zorgverleners aan up-to-date kennis over digitaal communiceren met patiënten. “Elke dag zetten duizenden zorgverleners digitaal contact in met hun patiënten. Dat doet een beroep op andere vaardigheden, en met de BeterDichtbij Academie willen we zorgverleners ondersteunen hiermee aan de slag te gaan,” licht Erica Bouma van BeterDichtbij toe.

BeterDichtbij Academie - preview

 

Groeiende behoefte kennis digitaal communiceren in de zorg

Digitale services hebben in steeds meer ziekenhuizen en andere zorgorganisaties een vaste plek gekregen. En het gebruik groeit elke dag, bijvoorbeeld via de digitale dienst BeterDichtbij. Daarmee groeit ook de behoefte aan structurele trainingen en verdere verdieping van kennis en vaardigheden over digitaal communiceren in de zorg. In de toekomst wordt structureel scholingsaanbod over digitale zorg, bovendien een vereiste van de inspectie. “Dit is een mooie stap die past bij waar we nu staan als landelijke dienst. Steeds meer ziekenhuizen en zorgorganisaties zetten BeterDichtbij breed in, dat vraagt om goede ondersteuning en kaders in de organisatie. Continue en praktische scholing voor medewerkers, levert daar een belangrijke bijdrage aan,” aldus Bouma.

Praktische kennisvideo’s, vaardigheidstrainingen en inspirerende webinars

De BeterDichtbij Academie bestaat uit drie onderdelen. Alle zorgverleners die BeterDichtbij inzetten, kunnen via praktische kennisvideo’s en leermodules aan de slag met hun basisvaardigheden in het gebruik van BeterDichtbij. Ook kunnen zij deelnemen aan de inspiratiesessies (veelal digitaal) voor en door zorgverleners zelf, die de Academie biedt. En voor zorgmanagers, teamleiders en zorgverleners, is een aanvullend trainingsaanbod ontwikkeld. Dit aanbod is speciaal gericht op het (door)ontwikkelen van vaardigheden binnen teams en organisaties die nodig zijn bij digitaal communiceren. De kennis en expertise uit de bijna 40 deelnemende organisaties vormt hierbij de basis, en bij de uitvoering van de trainingen wordt samengewerkt met partners met specifieke domeinkennis.

Leren over digitaal communiceren, voor alle zorgverleners

Alle zorgverleners die meer willen leren over digitaal communiceren met patiënten, kunnen de leermodules volgen bij de BeterDichtbij Academie. Ook als zij BeterDichtbij nog niet inzetten, of hiervoor een andere digitale dienst inzetten. “Onze missie is de zorg makkelijker maken, voor alle zorgverleners in Nederland. En met de BeterDichtbij Academie willen we daar ook zo een brede bijdrage aan leveren,” verklaart Erica Bouma. De modules en inspiratiesessies zijn kosteloos te volgen, en waar mogelijk ook geaccrediteerd voor zorgverleners. Het trainingsaanbod kan ook in huis worden afgenomen en zo verder op maat worden ontwikkeld voor de eigen zorgorganisatie of een specifiek team.

Meer weten of direct aan de slag?

Neem vooral een kijkje op de BeterDichtbij Academie: www.beterdichtbij.nl/academie

Voor meer informatie of interesse in de kennisvideo’s en leermodules voor jouw organisatie of het leermanagementsysteem van de eigen organisatie, neem gerust contact op.