Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Hulp bij problemen

Ik zie mijn gesprek niet, wat nu?

Bij het openen van de BeterDichtbij app krijg ik de melding ‘Afwijkende gegevens’ te zien. 

Waarom krijgt u deze melding? 
Bij uw zorgorganisatie hebben ze bij het aanmaken van uw nieuwe gesprek andere gegevens ingevuld in het BeterDichtbij systeem dan waarmee u zelf de BeterDichtbij app heeft geactiveerd. Hierdoor krijgt u de melding ‘Afwijkende gegevens’ in uw BeterDichtbij app te zien.

Omdat de BeterDichtbij app goed beveiligd is moeten deze gegevens goed kloppen. U kan uw gesprek met uw zorgverlener alleen zien als deze gegevens goed kloppen en overal hetzelfde zijn.

Wat kunt u doen? 
Gelukkig kan uw zorgverlener dit makkelijk voor u oplossen:

  1. Neem telefonisch contact op met uw zorgverlener of polikliniek.
  2. Vraag na of het juiste e-mailadres en/of 06-nummer in hun BeterDichtbij systeem is ingevuld. Vraag of ze de ‘Openstaande uitnodigingen’ willen controleren en de knop ‘ Check gegevens’ willen gebruiken.
  3. Als uw zorgverlener de gegevens juist heeft aangepast, kan u opnieuw inloggen in de BeterDichtbij app en het gesprek zien staan.

Als u vermoedt dat er een ander e-mailadres of telefoonnummer door uw zorgverlener is ingevoerd, kunt u in de BeterDichtbij app in uw profiel dit andere e-mailadres of telefoonnummer invoeren.

Na het opslaan en verversen van uw gespreksoverzicht kan het gesprek, indien de gegevens overeenkomen, zichtbaar worden.

Wilt u iemand spreken? Neem gerust contact op.

Maandag t/m vrijdag: 08:30 tot 21:00

Zaterdag en zondag: 12.00 tot 17.00