Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl
Echtpaar bekijkt medicijninformatie Apotheek.nl die met hen is gedeeld via BeterDichtbij

Logo apotheek.nl

Betrouwbare medicijninformatie van Apotheek.nl binnen handbereik via BeterDichtbij

In bijna 1 op de 15 gesprekken die gevoerd worden tussen patiënten en zorgverleners in BeterDichtbij wordt een medicijnnaam genoemd. Om hen op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien, is de betrouwbare informatie van Apotheek.nl beschikbaar in BeterDichtbij. Het werkt eenvoudig: als een medicijnnaam voorkomt in een bericht, wordt dat automatisch aanklikbaar naar de specifieke informatie op Apotheek.nl. Zo hebben patiënten altijd de juiste medicijninformatie beschikbaar terwijl zij in gesprek zijn met hun eigen zorgverleners, betrouwbaar en veilig via BeterDichtbij.

Belangrijkste 5 voordelen uitgelicht

  • Apotheek.nl is een Initiatief van KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie)

  • Meer dan 2 miljoen bezoekers per maand en al 4 keer bekroond tot de Beste Medicijnwebsite van Nederland

  • Dagelijks up-to-date content door apothekers in begrijpelijk taalniveau (B1)

  • Naadloos geïntegreerd binnen de BeterDichtbij app voor patiënten

  • Binnen Apotheek.nl hebben patiënten toegang tot instructievideo’s die in 4 talen beschikbaar zijn (Nederlands, Engels, Turks en Arabisch)

Samenwerking tussen Apotheek.nl en BeterDichtbij

Apotheek.nl is een initiatief van KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie). Dit is de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers en apotheken. Met meer dan 2 miljoen bezoekers per maand is Apotheek.nl de grootste website op het gebied van betrouwbare en onafhankelijke medicijninformatie. Daarnaast is Apotheek.nl al meerdere malen bekroond tot de Beste Medicijnwebsite van Nederland.

De website is toegankelijk en beschikt over ruim 1.300 medicijnteksten, instructievideo’s en vertaalfuncties. Dagelijks wordt de medicijninformatie op Apotheek.nl up-to-date gehouden door apothekers, zodat zorgverleners en patiënten kunnen rekenen op de meest betrouwbare medicijninformatie. In de BeterDichtbij app is de eerste samenvatting van de medicijninformatie zichtbaar, inclusief link naar de verdiepende informatie op Apotheek.nl zelf.

Ervaringen uit de praktijk

Apotheker Jelmer Faber

BovenIJ ziekenhuis

"Het contact met patiënten verandert, dat zal iedere apotheker herkennen. Het is de uitdaging om de voorlichting ook thuis te bieden. Die mogelijkheid biedt BeterDichtbij."
Lees interview
Apotheek.nl in gebruik op de BeterDichtbij app voor patiënten

Betrouwbare medicijninformatie op het juiste moment

Apotheek.nl is naadloos geïntegreerd binnen het BeterDichtbij platform voor zorgverleners en de BeterDichtbij app voor patiënten. Hiermee hebben patiënten altijd de juiste, betrouwbare medicijninformatie binnen handbereik wanneer zij in gesprek zijn met hun zorgverleners. De verwijzing naar Apotheek.nl gaat automatisch waardoor de zorgverlener niets hoeft te doen. Op deze manier brengt BeterDichtbij de betrouwbare medicijninformatie van Apotheek.nl bij patiënten op het juiste moment.

Ook in uw ziekenhuis?

Heeft u vragen over de integratie van Apotheek.nl binnen BeterDichtbij, of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Godfried of Sander, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij je persoonsgegevens nodig hebben.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.