Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Medicijninformatie Apotheek.nl nu automatisch op het juiste moment beschikbaar via BeterDichtbij

De medicijninformatie van Apotheek.nl is nu eenvoudig en direct beschikbaar in de BeterDichtbij app voor patiënten. Als een patiënt en zijn huisarts, medisch specialist of andere zorgverlener appen over een medicijnnaam, wordt die naam automatisch aanklikbaar naar meer informatie. Zo hebben patiënten altijd en precies de juiste betrouwbare medicijninformatie beschikbaar.

BeterDichtbij samenwerking KNMP Apotheek

In bijna 1 op de 15 berichten die wordt uitgewisseld binnen BeterDichtbij komt een medicijnnaam voor. Een belangrijke reden om de betrouwbare informatie van Apotheek.nl, een initiatief van de branchevereniging KNMP, toe te voegen aan BeterDichtbij. Vanaf nu krijgen alle gebruikers van BeterDichtbij de mogelijkheid direct meer en gevalideerde informatie over een medicijn te bekijken. De belangrijkste informatie over medicatie wordt binnen de BeterDichtbij app getoond. En de zorgverlener? Die hoeft hier niets voor te doen. Als de patiënt uitgebreidere informatie wil lezen, kan dat via een directe link naar Apotheek.nl.

Eenvoudig en direct toegang tot betrouwbare informatie

“Samen met de KNMP maken we de informatie zo nog toegankelijker, op een manier die bovendien volledig aansluit op de visie van BeterDichtbij: zo makkelijk mogelijk voor de patiënt én zorgverlener en uiteraard altijd veilig,” aldus Godfried Bogaerts, directeur en oprichter van BeterDichtbij.

Nike Everaarts, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl: “Veel Nederlanders gebruiken medicijnen. Het is belangrijk dat zij goed geïnformeerd worden over de werking, de risico’s en het gebruik van deze medicijnen.” Informatie over medicijnen is niet altijd gemakkelijk te vinden en niet altijd begrijpelijk, zo blijkt uit een onderzoek van het NIVEL. Ook is het soms onduidelijk of een website betrouwbaar is. “Door de samenwerking met BeterDichtbij komen patiënten en zorgverleners in de app direct uit bij betrouwbare en begrijpelijke medicijninformatie op Apotheek.nl,” aldus Everaarts.

“We zijn dan ook blij dat de gerenommeerde organisatie KNMP de samenwerking met ons heeft gezocht en we samen tot dit resultaat zijn gekomen,” vult Bogaerts aan, “Bovendien is dit een waardevolle toevoeging op de gezondheidsinformatie van Thuisarts (NHG) die eerder al werd geïntegreerd in BeterDichtbij.”

KNMPOp het juiste moment beschikbaar

Apotheek.nl is met ruim 1 miljoen bezoekers per maand de best bezochte website over medicatie van Nederland en bovendien recent bekroond tot Website van het Jaar 2018 in de categorie Gezondheid. Als onafhankelijk platform en initiatief van de KNMP, is Apotheek.nl continu op zoek naar samenwerkingen om de informatie onder een nog grotere groep te verspreiden.

Samen de zorg makkelijker maken

BeterDichtbij is geïnitieerd door de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en sinds 1 januari 2018 verzelfstandigd, waardoor de dienst beschikbaar is voor alle zorgorganisaties in Nederland om aan deel te nemen. In korte tijd zijn al 15 ziekenhuizen en tientallen huisartsenpraktijken in Nederland aangesloten op BeterDichtbij. Samen maken we zo de zorg makkelijker.

Wat is uw ervaring met BeterDichtbij?

Maakt u al gebruik van BeterDichtbij? Uw beoordeling van BeterDichtbij in de Apple App Store of Google Play Store is erg nuttig voor ons. Zou u een beoordeling willen geven en een review schrijven? We zouden het enorm waarderen, bedankt!