Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Eerste Limburgse ziekenhuis sluit aan op BeterDichtbij

Patiënten en inwoners rond ziekenhuis SJG Weert kunnen hun praktische of medische vraag nu ook stellen via BeterDichtbij. Dit is het eerste Limburgse ziekenhuis dat aansluit op BeterDichtbij. “De introductie van BeterDichtbij is een extra service die wij onze patiënten willen geven. Het is zeker geen vervanging voor het face-to-face contact, eerder een verlenging,” vertelt Eric Rikkert, algemeen directeur van SJG Weert.

SJG Weert

Laagdrempelig contact met eigen arts of andere zorgverlener

“We merken dat mensen het prettig vinden als zij op een laagdrempelige wijze contact kunnen hebben met hun specialist of een medewerker,” vertelt directeur Rikkert verder. “Nog even terugkomen op de laatste controleafspraak of een aanvullende vraag stellen wanneer het hen uitkomt. WhatsApp is de meest gebruiksvriendelijke oplossing, maar is helaas niet veilig. Daarom hebben we gekozen om een proef te starten met BeterDichtbij. Als de reacties positief zijn, gaan we deze service verder uitbreiden.”

Met SJG Weert zijn momenteel 10 zorgorganisaties aangesloten op BeterDichtbij.

Limburgse omroep L1 over BeterDichtbij bij SJG Weert

Bekijk video >

Over SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis biedt SJG Weert basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat de patiënt de behandeling krijgt die het best bij hem of haar past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken de manier van werken van SJG Weert. Het ziekenhuis staat voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op de wensen en behoeften van patiënten. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.