Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

BeterDichtbij behaalt NEN 7510 en ISO 27001 certificering

Als initiatief van en voor de zorgsector, doen we er bij BeterDichtbij alles aan om de app, website én onze werkwijze en processen veilig in te richten. We zijn dan ook trots dat we de certificaten NEN7510:2017 en ISO 27001 hebben behaald.

Op de foto: Vincent Schijven (TÜV Nederland), Wouter Baggerman en Sander Bijl (BeterDichtbij)

Betrouwbare verwerking en veilig beheer van gegevens

ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging die specificeert hoe een organisatie veilig met informatie omgaat en hier intern actief beleid op voert. De norm NEN 7510 richt zich specifiek op informatiebeveiligingseisen voor de zorgsector en is dé standaard die helpt de beveiliging, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van medische data te garanderen.

Dat BeterDichtbij de audits voor zowel de ISO als de NEN succesvol heeft doorlopen, betekent dat we voldoen aan hoge eisen rondom veilig beheer en verwerken van gegevens. “We zijn natuurlijk trots op dit resultaat,” licht Sander Bijl, operationeel directeur bij BeterDichtbij, toe. “En tegelijk is het voor ons niet meer dan normaal om uiterst zorgvuldig om te gaan met de informatie die wij verwerken dan wel beheren. De aan BeterDichtbij deelnemende zorgorganisaties moeten hier vanuit kunnen gaan, net als alle consumenten die dagelijks actief gebruik maken van onze dienst. Fijn dat dit nu ook bevestigd is met deze externe audits.”

“Bij TÜV Nederland zien wij dat in meerdere sectoren aandacht is voor adequate beveiliging van informatie. Zeker in de zorgsector is dit een belangrijk onderwerp,” aldus Vincent Schijven, innovatiemanager bij gerenommeerd certificeerder TÜV Nederland. “Wij toetsten onafhankelijk of een bedrijf of instelling voldoet aan normen, zodat voor de buitenwereld vast te stellen is hoe men omgaat met gevoelige informatie. BeterDichtbij b.v. heeft bij TÜV Nederland succesvol de certificering op ISO 27001 en NEN-7510 afgerond en wij feliciteren hen daar van harte mee.”

NEN en ISO certificering - BeterDichtbij