Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

BeterDichtbij voor iedereen! Volgende stap in automatisch uitnodigen alle patiënten (HL7-koppeling)

Vanaf nu is het voor ziekenhuizen die BeterDichtbij als dienst inzetten mogelijk om patiënten automatisch uit te nodigen. Het technisch team van BeterDichtbij heeft het platform uitgebreid waardoor de reeds bestaande koppeling met HL7 berichten in een ziekenhuis nog breder is in te zetten. Hierdoor wordt het makkelijker om standaard alle patiënten BeterDichtbij aan te bieden.

BeterDichtbij HL7 koppeling

Alle patiënten aansluiten op BeterDichtbij

Eerder was het voor ziekenhuizen die de koppeling tussen BeterDichtbij en HL7 berichten actief hebben, al mogelijk om diverse herinneringen en berichten in het platform te koppelen aan agenda- en afspraakcodes in het eigen EPD. Met de nieuwe uitbreiding is het vanaf nu ook mogelijk voor ziekenhuizen om nieuwe gesprekken aan te maken in BeterDichtbij op basis van EPD agendacodes. Zo kan er als voorbeeld voor gekozen worden om alle patiënten die de komende weken een afspraak hebben bij een specifieke vakgroep, automatisch (via de HL7-koppeling) ook een gesprek in BeterDichtbij aan te bieden. Deze manier van werken zorgt voor minder werk bij poli-assistenten of het secretariaat en geeft weer meer consumenten de mogelijkheid om gebruik te maken van BeterDichtbij.

Deze ontwikkeling is vormgegeven samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dit ziekenhuis in Dirksland gebruikt BeterDichtbij in het gehele ziekenhuis in en zet grote stappen op het gebied van digitale diensten voor hun patiënten. Op dit moment wordt er in dat ziekenhuis ook ervaring opgedaan met het aanbieden van digitale diensten (zoals BeterDichtbij via HL7) zo snel mogelijk na de verwijzing vanuit de huisarts.

Samen met partners gaan we voor gemak in de zorg

De komende tijd realiseert BeterDichtbij samen met meer ziekenhuizen de benodigde VPN koppelingen. Ook deze ziekenhuizen kunnen daarna gebruik maken van de verdere integratiemogelijkheden van BeterDichtbij. Eerder realiseerden we bij BeterDichtbij ook reeds koppelingen met marktleiders als Luscii (thuismeten), Indiveo (medische animaties), Chipsoft (HiX, ZorgPlatform), Microsoft (MS Teams) en PharmaPartners (MediCom HIS). Gezamenlijk werken we zo aan gemak voor zorgverleners en het aanbieden van BeterDichtbij aan alle patiënten.

Sander BijlMeer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Sander Bijl van BeterDichtbij: sbijl@beterdichtbij.nl, 06-14687248.