Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Peter Geerlings

CMIO

Peter Geerlings
“De zorgsector zit midden in één van de grootste transformaties uit de geschiedenis. Nieuwe technologieën zijn er altijd al geweest in de zorgsector, maar met de huidige digitalisering verandert ook de relatie met patiënten en gaan data van buiten het ziekenhuis een steeds grotere rol spelen. Ik ben er groot voorstander dat we hier als artsen ook gebruik van maken, mits uiteraard wetenschappelijk onderbouwd. Digitale diensten als BeterDichtbij helpen de zorgsector om de zorg makkelijker en beter te maken. En voor onze patiënten is het een goed middel om zorg dichterbij huis te kunnen aanbieden en zelf een actievere rol in hun gezondheid en behandeling te verkrijgen.”

Medisch specialist Peter Geerlings is Chief Medical Information Officer (CMIO) bij BeterDichtbij. Hij is ervaren cardioloog en houdt zich al jaren bezig met digitalisering in de zorgsector. Peter adviseert het BeterDichtbij team op strategisch medisch niveau, en combineert dit met zijn werk als specialist bij het Limburgse ziekenhuis SJG Weert, een van de 28 regionale ziekenhuizen die samen het initiatief namen voor BeterDichtbij.