Op dit moment is het BeterDichtbij platform tijdelijk niet bereikbaar, i.v.m. gepland onderhoud. Vanaf zaterdagmiddag 7 november kunt u BeterDichtbij weer gebruiken.

Aan de slag

Beeldbellen met mijn zorgverlener lukt niet, wat kan ik doen?

Heeft u een beeldbelafspraak met uw arts of andere zorgverlener, maar lukt het niet? Dat is natuurlijk vervelend. We helpen u graag verder.

Wat is op u van toepassing:

Let op:u kunt niet beeldbellen met uw zorgverlener via een gewone computer of laptop, maar alleen met uw mobiele telefoon of een tablet.

Beeldbellen met een Android telefoon of tablet

Controleert u deze 4 stappen:

1. De BeterDichtbij app staat op uw mobiele telefoon of tablet en u heeft uw registratie voor BeterDichtbij voltooid.
    2. Uw telefoon of tablet staat aan, en niet op vliegtuigstand of niet storen (stil).
    3. U heeft internetverbinding (liefst via wifi) op uw telefoon.
    4. Bij de app ‘Instellingen’ op uw telefoon staat alles voor de BeterDichtbij app goed ingsteld:
      • Toestaan van push notificaties (‘Meldingen’) staat aan. Zie hieronder hoe u dat doet.
      • Akkoord voor toegang (‘Machtigingen’) tot microfoon en camera staan aan. Zie hiernaast hoe u dat doet.
      • ‘Bovenop weergeven’ staat aan (alleen vanaf Android 10).

Push notificaties (meldingen) ontvangen

Om de beeldbelverbinding met uw arts of andere zorgverlener tot stand te brengen, moet op uw telefoon push-notificaties (‘Meldingen’) aan staan.

Op de volgende manier kunt u zelf controleren of push-notificaties

(‘Meldingen’) bij u goed aanstaat:

1. Ga naar de app ‘Instellingen’ op uw telefoon of tablet (de app met het grijze tandwieltje).
  2. Ga naar ‘Apps’ en kies voor BeterDichtbij.
  3. Onder appinstellingen kiest u voor ‘Meldingen’
  4. Kies voor ‘Meldingen weergeven’.
  5. Alle schuifjes moeten aan staan (zie plaatje).

Toegang tot uw microfoon en camera toestaan

Om te beeldbellen met uw arts of andere zorgverlener is toegang tot uw microfoon en camera nodig. Zo kunt u elkaar zien en horen.

BeterDichtbij Android camera en mic checken

Op de volgende manier kunt u zelf controleren of de toestemming voor gebruik van de microfoon en camera bij u goed staat:

1. Ga naar de app ‘Instellingen’ op uw telefoon of tablet (de app met het grijze tandwieltje).
  2. Ga naar ‘Apps’ en kies voor BeterDichtbij.
  3. Onder appinstellingen kiest u voor ‘Machtigingen’.
  4. Kijk of de toestemming voor ‘Camera’ en Microfoon’ aan staan. Als dit nog niet zo is,
    klik dan op ‘Toestaan’ om toestemming te geven.

Beeldbellen met een iPhone of iPad

Controleert u deze 4 stappen:

1. De BeterDichtbij app staat op uw iPhone of iPad en u heeft uw registratie voor BeterDichtbij voltooid.
  2. Uw iPhone of iPad staat aan, en niet op vliegtuigstand of de niet storen stand (stil).
  3. U heeft internetverbinding (liefst via wifi) op uw iPhone of iPad.
  4. Bij de app ‘Instellingen’ op uw iPhone of iPad staat alles voor de BeterDichtbij app goed ingesteld:
    • ‘Sta berichtgeving toe’ staat aan. Zie hieronder hoe u dat doet.
    • Toegang tot camera en microfoon staan beide aan. Zie hieronder hoe u dat doet.

Push notificaties (meldingen) ontvangen

BeterDichtbij_iOS meldingen

Om de beeldbelverbinding met uw arts of andere zorgverlener tot stand te brengen, moet op uw iPhone of iPad push-notificaties (‘Berichtgeving’) aan staan.

Op de volgende manier kunt u zelf controleren of push-notificaties (‘Berichtgeving’) bij u goed aanstaat:

1. Ga naar de app ‘Instellingen’ op uw iPhone of iPad (de app met het grijze tandwieltje).
    2. Scroll helemaal naar onderen, naar uw apps en kies voor BeterDichtbij.
    3. Klik op het rode icoontje ‘Berichtgeving’.
    4. Zet het groene schuifje naast ‘Sta berichtgeving toe’ aan.
    5. Daaronder ziet u enkele opties voor hoe u de meldingen ontvangt, dat kunt u naar wens invullen of gewoon allemaal aanzetten.

Geef toestemming voor toegang tot uw camera en microfoon, wanneer hier de eerste keer in de BeterDichtbij app om wordt gevraagd.

Om te beeldbellen met uw arts of andere zorgverlener is toegang tot uw microfoon en camera nodig. Zo kunt u elkaar zien en horen.

Bij een iPhone of iPad krijgt u pas de eerste keer bij een beeldbel gesprek automatisch de vraag in de BeterDichtbij app voor toestemming tot uw camera en microfoon. Geef dan toestemming wanneer de app hierom vraagt. Als u hierna later zelf nog een keer wilt controleren of alles goed staat, kunt u dat op de volgende manier zelf controleren:

1. Ga naar de app ‘Instellingen’ op uw iPhone of iPad (de app met het grijze tandwieltje).
  2. Scroll helemaal naar onderen, naar uw apps en kies voor BeterDichtbij.
  3. Kijk of de toestemming voor ‘Camera’ en Microfoon’ aan staan. Als dit nog niet zo is, verschuif de schuifjes naar toestaan (groen).
    De mogelijkheid voor toestemming ‘Camera’ en ‘Microfoon’ staan hier alleen als u al een keer een beeldbel gesprek heeft gehad.
Bent u hiermee geholpen?
15 van 24 zijn hiermee geholpen