Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Longgeneeskunde en digitaal contact: praktijkervaringen

Eenvoudig contact met patiënten met longaandoeningen

  • Digitaal je astmapatiënten monitoren
  • Patiënten voorbereiden op longfunctieonderzoek
  • Inhalator instructies delen met patiënten

Als zorgverlener van mensen met longaandoeningen, heb je veel contact met je patiënten. Wat zijn de ervaringen met digitaal contact via BeterDichtbij in Nederland? We delen hier enkele van de vele praktijkvoorbeelden met je.

Digitaal je astmapatiënten monitoren

Digitaal een vinger aan de pols houden bij jouw astmapatiënten, dat kan via BeterDichtbij. Zo kun je ze eenvoudig attenderen op het doen van de astma controletest, gewoon thuis. En de uitkomsten van de test, direct delen via BeterDichtbij. Dit bespaart bellen of langskomen in het ziekenhuis, en zo kun je de zorg nog beter afstemmen op wat er nodig is.

  • Direct een bericht sturen naar de patiënt, eventueel ingepland
  • Je patiënt veilig gezondheidsdata laten delen via BeterDichtbij

Patiënt voorbereiden op longfunctieonderzoek

Je wilt natuurlijk no shows voorkomen. Als patiënten een herinnering krijgen voor een afspraak, bijvoorbeeld voor onderzoek, verklein je die kans al enorm. Via BeterDichtbij kan dit, automatisch. En kun je je patiënten ook makkelijk instructies geven, bijvoorbeeld als zij tijdelijk stoppen met longmedicatie voor een onderzoek.

  • Reminder berichtjes inplannen en automatisch versturen
  • Altijd je patiënt bereiken: stuur je bericht en je ziet wanneer het is gelezen

Inhalator instructies delen met patiënten

Deel eenvoudig voorlichtingsmateriaal over inhalatorgebruik met je patiënten via BeterDichtbij. Denk daarbij aan het delen van een digitale folder of wijs je patiënt op betrouwbare informatie op inhalatorgebruik.nl. Zo weet je zeker dat je patiënten toegang hebben tot eenduidige instructies die hen ondersteunen bij het juiste gebruik van hun inhalator.

  • Makkelijk een link of digitale folder sturen aan je patiënten
  • Eenvoudig meekijken met een foto of via beeldbellen
BeterDichtbij - over ons in vierkant formaat

In het kort over BeterDichtbij

BeterDichtbij is dé landelijke communicatiedienst voor eenvoudig en veilig contact met je patiënten, cliënten en collega’s in de regio. Voor meer grip op je tijd. En het juiste contact op het juiste moment met je patiënten. Elke dag maken 25.000+ zorgverleners in Nederland gebruik van BeterDichtbij.

Meer over BeterDichtbij
Kernbeeld van de BeterDichtbij Academie

De BeterDichtbij Academie

Bij de BeterDichtbij Academie vind je de kennis en inspiratie die je nodig hebt om verder aan de slag te gaan met BeterDichtbij. Bekijk alle inspiratievideo’s, hand-outs, schrijf je in voor een webinar of ga aan de slag met een training.

Ga naar de BeterDichtbij Academie

Wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van BeterDichtbij?

Elke dag zetten we ons volop in om BeterDichtbij verder te ontwikkelen, met als doel een optimale zorgervaring te bieden. Mogen we je benaderen voor feedback tijdens de voortdurende verbetering van BeterDichtbij voor zorgverleners?