Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Direct in contact met uw patiënten bij longgeneeskunde. Wanneer u wilt.

BeterDichtbij, eenvoudig digitaal contact met uw patiënten

Patiënten kunnen bij u terecht voor onderzoek en behandelingen aan longziekten, zoals COPD, astma, longkanker, COVID of infecties aan de longwegen. Uw patiënten hebben natuurlijk vragen over hun aandoening of over de behandeling. U wilt uw tijd als longarts, longverpleegkundige of andere zorgverlener graag zo efficiënt mogelijk inzetten, maar ook uw patiënten goed begeleiden gedurende hun onderzoek of behandeling. Met BeterDichtbij staat u digitaal in contact met patiënten bij de afdeling longgeneeskunde, veilig en wanneer u dit uitkomt.

Daarom kiezen zorgverleners voor BeterDichtbij:

  • Makkelijk contact, op uw moment
  • Vinger aan de pols, ook thuis bij uw patiënt
  • Veilig versturen en beoordelen van foto’s
  • EPD-koppeling en aangesloten op werkwijze poli

Digitaal communiceren met patiënten bij longgeneeskunde, eenvoudig en veilig  

BeterDichtbij is een digitale dienst waarmee u eenvoudig in contact bent met uw patiënten van de afdeling longgeneeskunde. Tijdens de gesprekken die u voert met patiënten heeft u zelf de regie en kunt u reageren wanneer u wilt. BeterDichtbij is een initiatief van en voor de zorgsector (NVZ en SAZ) en wordt gebruikt door patiënten en zorgverleners verspreid over heel Nederland.

Uw patiënten gebruiken BeterDichtbij binnen een gebruiksvriendelijke app die zij kunnen installeren op hun mobiele telefoon of tablet. U werkt binnen een beveiligd platform, zoveel mogelijk gekoppeld aan uw eigen vertrouwde systemen en het EPD, zoals HiX en Nexus.

In contact blijven met COPD-patiënten 

COPD-patiënten die bij u in behandeling zijn staan nauw met u in contact. Via BeterDichtbij kunt u vinger aan de pols houden, gezondheidsinformatie uitwisselen (filmpjes, website links, uitslagen, leefstijladviezen) of patiënten op afstand coachen rondom bijvoorbeeld stoppen met roken.

Inhalatie instructie delen met patiënten

Wanneer patiënten gebruik maken van een inhalator kunt u hen hierover instrueren via BeterDichtbij. Dit kunt u uitleggen via een beeldbelgesprek en voor meer informatie deelt u een folder of een betrouwbare website.

Patiënten met slaapapneu op afstand begeleiden 

U kunt patiënten met slaapapneu op afstand begeleiden via BeterDichtbij. Stuur heneenvoudig een bericht met informatie of bespreek de uitslagen via een beeldbelgesprek.

Waarom contact met uw patiënten via BeterDichtbij?

Het is de ambitie van BeterDichtbij om de zorg voor u én uw patiënten makkelijker te maken. Longartsen en longverpleegkundigen verspreid over heel Nederland maken gebruik van BeterDichtbij om te communiceren met hun patiënten. Met BeterDichtbij heeft u de controle over wat u wilt delen met uw patiënten, eenvoudig en wanneer het u uitkomt. Zorgverleners bij de afdeling longgeneeskunde geven aan dat deze vorm van digitale zorg hen tijd bespaart, en effectief is om hun patiënten te activeren.

Thuismetingen bij astmapatiënten via Luscii 

Astmapatiënten komen periodiek voor controle naar het ziekenhuis om de longfunctie te meten en het effect van medicatie vast te stellen. Dankzij de integratie met de Thuismeten app van Luscii kunnen patiënten zelf vanuit huis hun metingen doen en deze vervolgens met u delen via BeterDichtbij. Vervolgens kunt u hierop een diagnose stellen. Thuismeten, in combinatie met digitaal contact, scheelt onnodig polibezoek. Makkelijk voor de patiënt, en belangrijk voor u om zo de zorg te ontlasten.

Lees meer over deze integratie

Functionaliteiten BeterDichtbij voor zorgverleners

  • Automatiseren en inplannen van berichtgeving voor uw patiënten

  • Makkelijk overdragen binnen uw poli of praktijk

  • Integratie met bestaande systemen: EPD, SAML 2.0 en HL7

  • Eenvoudige koppeling met andere apps voor inzicht in data

Deelnemende zorgorganisaties zijn onder andere:

Gratis demo op uw afdeling?

Heeft u vragen over BeterDichtbij of bent u benieuwd wat BeterDichtbij voor uw afdeling kan betekenen? Neem gerust contact op met Godfried of Sander, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48

Contactformulier

  • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij uw persoonsgegevens nodig hebben.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.