Ga naar hoofdinhoud
Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Diabetes en digitaal contact: praktijkervaringen

Eenvoudig contact met patiënten met diabetes

  • Laagdrempelig coachen na diagnose
  • Tussentijdse controles ook digitaal
  • Digitaal monitoren glucosewaarden

Als diabetesverpleegkundige, internist, diëtist en poli-assistent heb je veel contact met je patiënten met diabetes. Dit contact kun je makkelijker maken door dit ook digitaal te laten plaatsvinden via BeterDichtbij. In veel diabetescentra en -poli’s wordt dit al volop gedaan. Wat kun je van elkaar leren om hier nog meer uit te halen voor jouw praktijk? We delen hier enkele van de vele voorbeelden met je.

Laagdrempelig coachen na diagnose

Leven met diabetes roept vaak veel vragen op, zeker als je de diagnose nog maar net hebt gekregen. Door het contact met je patiënten ook digitaal te laten verlopen, kunnen jij en jouw patiënten op jullie eigen moment reageren. Dat maakt jouw werk beter planbaar en zorgt ervoor dat je altijd goed bereikbaar bent voor patiënten met vragen.

  • Berichten versturen, ook automatisch
  • Gebruik ook standaardberichten en bespaar zo meer tijd

Tussentijdse controles ook digitaal

Veel patiënten met diabetes komen meerdere keren per jaar naar het ziekenhuis voor controle. Dit kan verminderd worden door controles ook digitaal te laten plaatsvinden. Pas het fysieke consult aan naar een beeldbelconsult wanneer fysiek onderzoek niet nodig is. Of stem met een berichtje via BeterDichtbij af of (meer) contact noodzakelijk is.

  • Beeldbellen: inzicht in thuissituatie en tijdbesparend voor patiënt
  • Berichtje sturen om te toetsen of fysiek consult nodig is

Digitaal monitoren glucosewaarden

Stuur via BeterDichtbij makkelijk een berichtje om glucosewaarden op te vragen, bijvoorbeeld wekelijks. Zo help je patiënten herinneren en kun je tegelijk makkelijk contact hebben voor uitleg of instructie, wanneer dit nodig is. Zo voorkom je complicaties en kun je makkelijk beleid maken voor de patiënt.

  • Herinnering sturen voor delen glucosewaarden
  • Makkelijk exporteren gezondheidsgegevens uit andere apps via BeterDichtbij

Diny Brands

Diabetesverpleegkundige bij het Anna Ziekenhuis

Portretfoto van diabetesverpleegkundige Diny Brands bij Anna Ziekenhuis.
Logo Anna Ziekenhuis
"Onze zorg is meer planbaar want we kunnen zelf bepalen in de loop van de dag wanneer we reageren op de berichten."
Lees interview
BeterDichtbij - over ons in vierkant formaat

In het kort over BeterDichtbij

BeterDichtbij is dé landelijke communicatiedienst voor eenvoudig en veilig contact met je patiënten, cliënten en collega’s in de regio. Voor meer grip op je tijd. En het juiste contact op het juiste moment met je patiënten Elke dag maken 25.000+ zorgverleners in Nederland gebruik van BeterDichtbij.

Meer over BeterDichtbij
Kernbeeld van de BeterDichtbij Academie

De BeterDichtbij Academie

Bij de BeterDichtbij Academie vind je de kennis en inspiratie die je nodig hebt om verder aan de slag te gaan met BeterDichtbij. Bekijk alle inspiratievideo’s, hand-outs, schrijf je in voor een webinar of ga aan de slag met een training.

Ga naar de BeterDichtbij Academie