Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Video: Gynaecoloog Jeroen Dijkstra over beeldbellen

Dr. Jeroen Dijkstra is Gynaecoloog bij Isala in Zwolle. Hij biedt zijn patiënten de mogelijkheid om een beeldbelafspraak te maken, via BeterDichtbij. Patiënten reageren enthousiast hierop en dankzij deze functionaliteit kan de specialist zijn energie steken in de zorg die noodzakelijk is in het ziekenhuis.

De tekst gaat verder onder de video.

Gynaecoloog Jeroen Dijkstra over beeldbellen

Eerste afspraak met beeldbellen

Beeldbellen met patiënten kan op diverse manieren worden toegepast, bijvoorbeeld om een uitslag door te nemen of voor een periodieke controle. Dr. Dijkstra ziet vooral mogelijkheden om beeldbellen in te zetten ter kennismaking met patiënten die uit een ander ziekenhuis moeten komen, bijvoorbeeld voor een second opinion. “Dan is het prachtig om een eerste afspraak te maken via beeldbellen,” aldus dr. Dijkstra.

Inzet bij meerdere leeftijdsgroepen

Dr. Dijkstra zet beeldbellen in bij al zijn patiënten, ongeacht leeftijd. In de praktijk hoort hij vaak dat ouderen mensen minder behoeften zouden hebben aan een beeldbelafspraak, dr. Dijkstra ervaart dat anders. “Toch merk ik ook soms dat bij een oudere patiënt de voorkeur aan geeft om met beeldbellen contact te hebben omdat ze dan niet naar het ziekenhuis hoeven te komen en dat veel reizen scheelt. Oftewel elke patiënt is geschikt en schrijf iemand niet af op alleen zijn leeftijd.”