De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Wat is nieuw in het BeterDichtbij platform?

Het BeterDichtbij platform wordt continu doorontwikkeld voor zorgprofessionals en patiënten en cliënten. Bekijk hier de laatste verbeteringen en aanpassingen. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de BeterDichtbij Academie nieuwsbrief.

Kijk nu terug: Online lunchsessie Slim verder met BeterDichtbij (11 juni 2024)

Ook de presentaties van de lunchsessie teruglezen? Of verder lezen over de toepassing het Diakonessenhuis en bijvoorbeeld de BeterDichtbij Academie?

Verder lezen

ChipSoft Zorgplatform-koppeling met BeterDichtbij live

Juni 2024

Chipsoft logoDe koppeling met Zorgplatform van ChipSoft is nu live in de eerste organisaties. Meer organisaties volgen snel. Dit betekent dat je nog makkelijker vanuit HiX met BeterDichtbij kunt werken, bijvoorbeeld door deze twee toepassingen:

  • In bulk automatisch uitnodigen van je patiënten
  • Nieuwe BeterDichtbij berichten komen op de werklijst binnen

Wil je hier meer over weten? Check in bij de interne projectleider/beheerder

Nu ook mogelijk in de patiëntenapp: gesprek verbergen

Mei 2024

Gesprek zichtbaar makenHet is nu mogelijk om een gesloten gesprek te verbergen als patiënt die de BeterDichtbij app gebruikt. Met de groei van BeterDichtbij, zijn er steeds meer patiënten die BeterDichtbij voor meerdere afdelingen en zorgorganisaties inzetten. Daarom is het fijn als afgesloten gesprekken verborgen kunnen worden, als zij dit willen.

Zo werkt het: open een gesprek dat gesloten is door de zorgprofessional en kies ‘Verberg gesprek’. Vanaf dat moment heb je lijst met actieve gesprekken en een lijst met gesloten gesprekken die verborgen zijn. Wil je het verborgen gesprek opzoeken? Kies dan ‘Verborgen gesprekken’ onderaan het overzicht en open een gesprek om de inhoud te bekijken. Hier kan je ook een gesprek weer zichtbaar maken door ‘Maak gesprek zichtbaar’ te selecteren. Het gesprek is nu weer zichtbaar in je actieve gesprekken overzicht.

Verbeterde integratie met thuismeetoplossing Luscii

April 2024

Luscii - voorbeeld in BeterDichtbij april 2024 We hebben ervoor gezorgd dat vanaf nu de zwaarte van een alert in Luscii getoond wordt. Dus of een alert een lage, middel of hoge prioriteit heeft. Eerder werd dit kenmerk niet weergegeven, maar in deze release is dat nu zichtbaar gemaakt.

Verder is het nu mogelijk om in het gespreksoverzicht op de kolom waarin Luscii alerts staan te sorteren, en worden de alerts dan ook op volgorde van zwaarte getoond. Als een patiënt meerdere actieve Luscii alerts heeft, toont de gesprekkenlijst de zwaarste bovenaan als hierop wordt gesorteerd.

In de gespreksdetails bij een patiënt worden nu de 3 meest recente alerts getoond, in plaats van (eerder) de 3 oudste.

Luscii - voorbeeld in BeterDichtbij april 2024 gesprek

Makkelijk vanuit het BeterDichtbij platform naar de BeterDichtbij Academie

April 2024

BeterDichtbij Academie logoVoor zorgprofessionals die het BeterDichtbij platform gebruiken hebben we de link naar de BeterDichtbij Academie een mooie, duidelijke plek gegeven in de bovenbalk; rechtsboven in het webplatform. Daarmee zijn de kennisvideo’s, de antwoorden op veelgestelde vragen en ontwikkelingen van het BeterDichtbij platform handig toegankelijk!

BeterDichtbij Academie link in platform

Bekijk de BeterDichtbij Academie >

 

Weergave patiëntnaam in BeterDichtbij webplatform verbeterd

Januari 2024

De weergave van de patiëntnaam en geboortedatum is geoptimaliseerd op verzoek van gebruikers. Je ziet als zorgprofessional nu altijd de gegevens zoals bekend bij de zorgorganisatie in het BeterDichtbij gespreksoverzicht. Ook is de naam van de gebruiker van de app nu inzichtelijk.

Verbeteringen met praktijkvoorbeelden

Wat is er veranderd voor jou als zorgprofessionals? We leggen het je uit aan de hand van twee praktijkvoorbeelden.

1.     Vanaf nu zie je altijd de naam van de patiënt zoals bij jou bekend is in het gespreksoverzicht. Als je vervolgens het gesprek opent zie je linksboven altijd de naam en gegevens van de patiënt zoals ingevoerd bij het aanmaken van het gesprek staan. Linksonder zie je de gegevens van de gebruiker die de app heeft geactiveerd.

2. Hebben bv. partners samen één e-mailadres of 06-nummer? Dan komt het soms voor dat de partners één account hebben samen. Vanaf nu zie je dus duidelijk wie je hebt uitgenodigd en wie de app gebruikt.

Belangrijk: Een gesprek met twee personen met één e-mailadres of 06-nummer is niet wenselijk. Maak daarom  een contactpersoongesprek aan voor de één en een normaal gesprek voor de ander. Dit i.v.m. veiligheid en overzicht voor zowel de zorgprofessional als de patiënt(en) zelf.

Tip: Maak een contactpersoongesprek aan

Een contactpersoongesprek maak je aan als je de zorg afstemt met een ouder, kind of begeleider van je patiënt. Wij adviseren dit ook te gebruiken wanneer partners samen één e-mailadres of 06-nummer gebruiken. Dit geeft jou als zorgverlener meer overzicht, maar is zeker voor de gebruiker van de app van meerwaarde. Die ziet namelijk in onze app dat het een gesprek over iemand anders betreft.

Kennisvideo: zo maak je een contactpersoongesprek aan

Meneer de Jongh is in gesprek met zijn eigen zorgverlener via BeterDichtbij.

Toegankelijke BeterDichtbij app voor patiënten en cliënten

Oktober 2023

Om BeterDichtbij voor iedereen beschikbaar te stellen, is het natuurlijk belangrijk dat de app goed te gebruiken is door iedereen. Daarom investeerden we in de verdere toegankelijkheid van de app voor bijvoorbeeld mensen met een zicht- of bewegingsbeperking. Ook breidden we de instructievideo’s uit voor bijvoorbeeld mensen die laaggeletterd zijn en vertaalden we de instructiematerialen naar het Arabisch, Turks en Engels voor wie Nederlands niet als eerste taal heeft.

Verbeterd gespreksoverzicht in BeterDichtbij webplatform

April 2023

Het gespreksoverzicht in het BeterDichtbij platform is vernieuwd en verbeterd. Waar het gespreksfilter eerst bovenaan de gesprekkenlijst stond, is deze nu verplaatst naar links. De werking van de filters is hetzelfde gebleven. Ook is het zoekveld om een patiëntgesprek te zoeken verkleind.

Daarnaast is het mogelijk om de gesprekken te weergeven in kaartweergave, handig want hiermee kunt u een voorvertoning zien van het patiëntgesprek en ziet u de profielfoto van de patiënt. Ook kunt u in kaartweergave zien of beeldbellen met de patiënt mogelijk is, of het gesprek wordt gevoerd met een contactpersoon en wat de status is van het gesprek.

Verbeterd gesprekken overzicht van BeterDichtbij

Patiëntinformatie van kanker.nl nu beschikbaar via BeterDichtbij

Januari 2023

Logo kanker.nlArtsen en verpleegkundigen kunnen vanaf nu de informatie van online platform kanker.nl eenvoudig en veilig delen met hun patiënten via BeterDichtbij. Dankzij een slimme integratie, is de informatie over kanker, de behandeling ervan en over leven met kanker zo direct beschikbaar.

De informatie van kanker.nl is voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij oncologietrajecten beschikbaar. Zij bepalen zelf welke informatie ze delen met hun patiënten. Het is direct beschikbaar via de contentbibliotheek, net als de informatie van Thuisarts.nl en van Indiveo (als jouw organisatie klant is).

Voorbeeldscherm - integratie kanker.nl in BeterDichtbij

Lees verder over de samenwerking >

Wil je meer inspiratie en nieuws over digitale zorg?

Abonneer je nu op de BeterDichtbij Academie nieuwsbrief, net als andere zorgprofessionals die werken met digitale diensten. Iedere twee maanden ontvang je slimme tips, ervaringen van collega’s en de laatste ontwikkelingen in je mailbox. En natuurlijk kun je je op ieder moment afmelden.

Dat wil ik ook!

Man met BeterDichtbij app binnen aan tafel

Alle releases beschikbaar op de BeterDichtbij klantomgeving

Functioneel beheerders en projectleiders kunnen op de klantomgeving ook alle release updates en verdere achtergrondinformatie vinden en een vraag stellen of probleem melden. Heb je nog geen account voor de klantomgeving, vraag dat bij ons aan.

Celine Hillenaar

Heb je een vraag over BeterDichtbij?

Neem gerust contact op met de BeterDichtbij servicedesk. We helpen je graag verder.