De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl
In de praktijk van zorgverleners

Diabetesverpleegkundige Diny Brands over beste zorg op het juiste moment

Dit is Diny Brands. Voor patiënten en collega’s al jarenlang een vertrouwd gezicht in het Anna Ziekenhuis in Geldrop, waar ze werkt als diabetesverpleegkundige. Ze vindt het heel belangrijk om haar patiënten altijd de zorg te bieden die bij hem of haar past. BeterDichtbij helpt haar hierbij. Zo kunnen haar patiënten laagdrempelig contact leggen met Diny, en kan ze haar patiënten altijd van de juiste informatie voorzien rondom hun behandeling. Hoe Diny’s werk hiermee verandert, zie je in de video.

De tekst gaat verder onder de video.

Dinny Brands, diabetesverpleegkundige bij Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Zwangerschapsdiabetes

Patiënten met zwangerschapsdiabetes hebben vaak intensief contact met hun diabetesverpleegkundige. Dankzij BeterDichtbij hoeven deze patiënten niet meer telefonisch te bellen met Brands en kunnen zij eenvoudig hun glucosewaardes met haar delen via BeterDichtbij. “Patiënten met zwangerschapsdiabetes sturen hun glucosewaardes door, maken daar een foto van en wij kunnen daar een beleid op maken als dat nodig is,” aldus Diny.

Minder telefoongesprekken

Door de inzet van BeterDichtbij merkt Diny Brands dat zij minder gestoord wordt tijdens haar werk, een belangrijk voordeel want hiermee kan ze haar tijd en energie besteden aan zorg die echt noodzakelijk is. “We krijgen minder binnenkomende telefoongesprekken, onze zorg is meer planbaar want we kunnen zelf bepalen in de loop van de dag wanneer we reageren op de berichten en dankzij de archieffunctie kunnen we makkelijker terugkijken in de behandelgeschiedenis van de patiënt.”

Op afstand een diagnose stellen via beeldbellen

Het is niet altijd nodig om een diagnose vast te stellen in het ziekenhuis, dat kan ook digitaal via BeterDichtbij. Bijvoorbeeld door het delen van een foto of door het voeren van beeldbelgesprek met de patiënt vanuit de eigen vertrouwde thuisomgeving. “We hebben onlangs nog meegemaakt dat een patiënt ons belt die vermoedt dat hij een ontsteking heeft op de infusieplaats waar een naaldje heeft gezeten van de pomp. Toen heb ik gevraagd ‘Kan ik even beeldbellen?’ Ik kon toen zien dat het ook daadwerkelijk een ontsteking bleek te zijn en dan is het heel plezierig dat je daar meteen op kunt anticiperen,” vertelt ze.

Wil je meer inspiratie en nieuws over digitale zorg?

Abonneer je nu op de BeterDichtbij Academie nieuwsbrief, net als andere zorgprofessionals die werken met digitale diensten. Iedere twee maanden ontvang je slimme tips, ervaringen van collega’s en de laatste ontwikkelingen in je mailbox. En natuurlijk kun je je op ieder moment afmelden.

Dat wil ik ook!