De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl
De rol van digitale diensten wordt steeds groter in de zorgsector. En hoewel de voordelen groot zijn, is het voor zorgverleners soms ook spannend om een nieuwe digitale dienst te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze zich niet zo vertrouwd voelen met digitaal werken. Of omdat ze het complex vinden en er daardoor tegenop zien om met een nieuwe dienst te starten. Er zijn gelukkig veel middelen en mogelijkheden om zorgverleners hierbij goed te ondersteunen. De BeterDichtbij Academie stelt hiervoor materialen en trainingen beschikbaar, of kan zorgmanagers in contact brengen met gespecialiseerde partners.
Digitaal vertrouwd en vaardig - training BeterDichtbij Academie

Vaardigheden van de toekomst

Elke digitale dienst die een zorgverlener gaat inzetten, vraagt een zekere basis van digitale vaardigheden. En die staat niet stil, maar ontwikkelen continu door. De BeterDichtbij Academie biedt materialen aan om hiermee aan de slag te gaan als zorgverlener. Bekijk bijvoorbeeld eens onze kennissnacks waarmee je direct handige tips kunt toepassen om het werken met BeterDichtbij makkelijker te maken.

Wil je met jouw poli of zorgteam aan de slag? Dan kunnen we bijvoorbeeld ondersteunen bij deze vragen:

 • Hoe je de digitale onzekerheid signaleert bij individuele polimedewerkers

 • Inzicht verkrijgen in het digitale niveau van teams

 • Hoe je veilig aan de slag gaat met het versterken van het vertrouwen in de eigen digitale vaardigheden van je medewerkers

 • Wat je als zorgmanager kunt doen om je team blijvend te motiveren om zich in te zetten voor digitalisering in de zorg

 • Welke rol interne digicoaches kunnen spelen bij jouw team, poli, ziekenhuis of zorgorganisatie

Ervaringen uit de praktijk

Vorige
Volgende
De workshop heeft onze digicoaches meer inzicht en handvatten gegeven in hoe zij aan de slag kunnen met de ontwikkeling van digistarters, maar ook van het totale team. Fijn dat de trainer affiniteit heeft met de specifieke context van huisartsenpraktijken, waardoor ook echt aansluiting kon worden gemaakt.
Dennis van de Rijt Programmamanager OmZorg
Dennis van de Rijt Programmamanager OmZorg

In het kort

 • Groepstrainingen met volop ruimte voor oefening en persoonlijke vragen
 • Geaccrediteerd voor zorgverleners met een BIG registratie
 • Kies zelf hoe de trainingen aangeboden worden: dagdeel of hele dag, en fysiek of digitaal
 • Vindt plaats in de eigen organisatie, laagdrempelig en dichtbij

Vaardigheidstrainingen op maat voor de eigen organisatie

De vaardigheidstrainingen van de BeterDichtbij Academie kunnen op maat aangeboden worden in de eigen organisatie. Kies zelf welke vorm het beste past: op locatie in de eigen organisatie, of digitaal vanaf de eigen werkplek of thuis. De meeste trainingen worden voor een dagdeel of hele dag afgenomen. Accreditatie van de trainingen is inbegrepen.

Uitgelicht: succesvol aan de slag met digicoaches

Digitaal vaardig zijn, hangt vaak sterk samen met hoe zelfverzekerd een medewerker zich voelt om met een (nieuwe) digitale dienst aan de slag te gaan. Juiste vaardigheden en goede ondersteuning zijn daarom cruciaal om digitaal stappen te kunnen zetten. In veel ziekenhuizen en andere zorgorganisaties worden daarom interne digicoaches ingezet. Dit zijn zorgverleners, die hun collega’s helpen om aan de slag te gaan met hun digitale vaardigheden. Een geduldige en coachende collega die weet hoe hij iemand veilig ondersteunt om steeds een stap vaardiger te worden.

Wil je hiermee aan de slag voor jouw team, poli of organisatie? We brengen je graag in contact met onze partners met ruime ervaring in het trainen van digicoaches. Neem contact op.
Doelgroep BeterDichtbij Academie

Doelgroep van de scholing en training

Deze scholing en training is gericht op zorgmanagers en teamleiders die met hun teams verder aan de slag willen met digitaal vertrouwd en vaardig werken.

Zelfscan ‘digitaal contact’ beschikbaar op de BeterDichtbij Academie

Haalt jouw team alles al uit digitaal contact?

Wat hebben zorgverleners nodig om vertrouwd aan de slag te gaan met digitaal contact via BeterDichtbij? In de zelfscan ontdekken zorgverleners waar zij staan in de inzet van digitaal contact met patiënten. En bekijk direct daarna alle tips en tricks hoe zorgverleners nog meer uit BeterDichtbij kunnen halen.

Naar de zelfscan

Ook in jouw organisatie?

Heb je interesse in deze trainingen voor jouw organisatie? Neem gerust contact op, we bekijken graag de mogelijkheden met je.

 • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij je persoonsgegevens nodig hebben.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.