De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl
Als zorgverlener communiceer je steeds vaker ook digitaal met je patiënten. Dat vraagt om een andere manier van werken en contact maken, dan je bij het fysieke contact altijd gewend was. Hoe haal je het meeste uit digitaal contact met je patiënten? Hoe ga je om met de veranderende relatie met patiënten? En wat zijn ervaringen uit de praktijk van andere artsen en verpleegkundigen? De BeterDichtbij Academie biedt training en scholing om met deze vragen aan de slag te gaan, ook in het eigen ziekenhuis of de zorgorganisatie.
Digitaal communiceren in de zorg - training BeterDichtbij Academie

Vaardigheden van de toekomst

Bij de trainingen van de BeterDichtbij Academie werk je aan de vaardigheden die je voor de zorg van de toekomst nodig hebt. Bij de trainingen en scholingen over het thema digitaal communiceren in de zorg, leer je:

 • Effectief communiceren met patiënten via een digitaal bericht of e-consult

 • Hoe om te gaan met de veranderende relatie met je patiënten door digitaal te communiceren

 • Persoonlijke communicatie afstemmen op de verschillende patiëntgroepen op de poli

 • Beeld vormen over welke rol digitaal contact kan spelen in jouw zorg van de toekomst

 • Digitaal contact optimaal benutten, bv. ook met de inzet van platforms over preventie, gezondheidsinformatie en thuismeten

In het kort

 • Groepstrainingen met volop ruimte voor oefening en persoonlijke vragen
 • Geaccrediteerd voor zorgverleners met een BIG registratie
 • Kies zelf hoe de trainingen aangeboden worden: dagdeel of hele dag, en fysiek of digitaal
 • Vindt plaats in de eigen organisatie, laagdrempelig en dichtbij

Vaardigheidstrainingen op maat voor de eigen organisatie

De vaardigheidstrainingen van de BeterDichtbij Academie kunnen op maat aangeboden worden in de eigen organisatie. Door samen aan de slag gaan in een kleine groep (maximaal 8 personen), kan bovendien volop geoefend worden onder begeleiding van de ervaren trainer. Kies zelf welke vorm het beste past: op locatie in de eigen organisatie, of digitaal vanaf de eigen werkplek of thuis. De meeste trainingen worden voor een dagdeel of hele dag afgenomen. Accreditatie van de trainingen is inbegrepen.

Doelgroep BeterDichtbij Academie

Doelgroep van de trainingen

Deze trainingen zijn gericht op zorgverleners die schriftelijk digitaal contact inzetten: (huis)artsen, medisch specialisten, (gespecialiseerd) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, paramedici, (GZ-/klinisch)psychologen. Ook zorgmanagers en teamleiders die met hun teams verder aan de slag willen met beeldbellen, kunnen de training volgen.

Praktische gids: Begrijpelijk en effectief digitaal communiceren door zorgverleners

Hoe kunnen zorgverleners begrijpelijk en effectief een bericht schrijven naar hun patiënten? En past deze manier van schrijven wel bij de tone-of-voice van het ziekenhuis of de zorgorganisatie? Om je hiermee op weg te helpen hebben wij de ervaringen en inzichten uit 42 verschillende zorgorganisaties gebundeld tot één praktische gids en een handzame checklist voor zorgverleners. Wil je weten hoe we te werk gaan en wat de trainingen je kunnen bieden? Lees je alvast in met de praktische gids.

Download nu

Ook in jouw organisatie?

Heb je interesse in deze trainingen voor jouw organisatie? Neem gerust contact op, we bekijken graag de mogelijkheden met je.

 • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij je persoonsgegevens nodig hebben.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.