De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl
Consulten vinden steeds vaker ook via beeldbellen plaats. Zo kun je je patiënten niet alleen spreken op afstand, maar ook zien. Dit bespaart uw patiënt tijd en energie die anders naar een ziekenhuisbezoek zou gaan. Maar hoe houd je het contact met patiënten toch zo persoonlijk mogelijk, ook al is het beeldbelgesprek vaak maar 10 minuten? Wat zijn de mogelijkheden met beeldbellen voor verschillende typen (herhaal)consulten en wat zijn ervaringen van collega’s uit de andere ziekenhuizen en zorgorganisaties in Nederland? De BeterDichtbij Academie biedt training en scholing om met deze vragen aan de slag te gaan, ook in het eigen ziekenhuis of de zorgorganisatie.
Beeldbellen in de zorg - training BeterDichtbij Academie

Vaardigheden van de toekomst

Bij de trainingen van de BeterDichtbij Academie werk je aan de vaardigheden die je voor de zorg van de toekomst nodig hebt. Bij de trainingen en scholingen over het thema beeldbellen in de zorg, leer je:

 • Vertrouwd eerste contact maken met je patiënten via beeldbellen

 • Effectief contact maken op afstand, inclusief goede stand van de camera en inzet van geluid

 • Wat je patiënten nodig hebben om veilig en vertrouwd te beeldbellen met jou als zorgverlener

 • Wat wel en wat ook niet werkt in contact met je patiënten via beeldbellen

 • Hoe je meer uit een beeldbelconsult haalt dankzij je blik op de thuissituatie

In het kort

 • Groepstrainingen met volop ruimte voor oefening en persoonlijke vragen
 • Geaccrediteerd voor zorgverleners met een BIG registratie
 • Kies zelf hoe de trainingen aangeboden worden: dagdeel of hele dag, en fysiek of digitaal
 • Vindt plaats in de eigen organisatie, laagdrempelig en dichtbij

Vaardigheidstrainingen op maat voor de eigen organisatie

De vaardigheidstrainingen van de BeterDichtbij Academie kunnen op maat aangeboden worden in de eigen organisatie. Door samen aan de slag gaan in een kleine groep (zo’n 8 personen), kan bovendien volop geoefend worden onder begeleiding van de ervaren trainer. Kies zelf welke vorm het beste past: op locatie in de eigen organisatie, of digitaal vanaf de eigen werkplek of thuis. De meeste trainingen worden voor een dagdeel of hele dag afgenomen. Accreditatie van de trainingen is inbegrepen.

Doelgroep BeterDichtbij Academie

Doelgroep van de trainingen

Deze trainingen zijn gericht op zorgverleners die beeldbellen inzetten: (huis)artsen, medisch specialisten, (gespecialiseerd) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, paramedici, (GZ-/klinisch)psychologen. Ook zorgmanagers en teamleiders die met hun teams verder aan de slag willen met beeldbellen, kunnen de training volgen.

Ook in jouw organisatie?

Heb je interesse in deze trainingen voor jouw organisatie? Neem gerust contact op, we bekijken graag de mogelijkheden met je.

 • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij je persoonsgegevens nodig hebben.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trainingen die hierop aansluiten