De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Een gesprek met je patiënt of cliënt via beeld, is natuurlijk anders dan in de spreekkamer of bij iemand thuis. Hoe benut je beeldbellen zoveel mogelijk, en wat zijn do’s en don’ts? In deze minicursus leer je over de basis van beeldbellen in de zorg.

  • Leer ook beter communiceren via beeldbellen met jouw patiënten
  • Korte en online minicursus: met 2 cursusvideo's én een hand out
  • Ontwikkeld met ervaren presentator Fabienne de Vries (bekend van TMF)
  • Tip: volg ook de groepstraining voor verdieping en persoonlijke feedback

Dit kun je verwachten

De minicursus is een compacte set van trainingsmateriaal waarmee je beter leert beeldbellen met je patiënten en cliënten. Je kunt de cursus op elk moment volgen, waar je ook wilt. De BeterDichtbij Academie biedt deze minicursus kosteloos aan, als de basis voor alle zorgprofessionals die starten met beeldbellen. Wil jij of jouw team verder aan de slag, dan raden we de groepstrainingen en trainingen op locatie aan van de experts. Daarin leer je alles over de belangrijkste communicatietechnieken bij beeldbelcommunicatie, ga je oefenen én ontvang je persoonlijke feedback van de experts.

Icoon cursus boek

In deze minicursus

Deze minicursus Beeldbellen in de zorg bestaat uit een basisset waarmee je direct aan de slag kunt in jouw praktijk. Je kunt het volgen op jouw moment en plek. Wil je verder aan de slag of samen met jouw team leren over beeldbellen, dan raden we een groepstraining op maat aan. Neem gerust contact op voor meer informatie.

  • Cursusvideo: In 3 stappen klaar voor je beeldbelgesprek

  • Cursusvideo: Persoonlijk contact met je patiënten bij beeldbellen

  • Hand-out: Goed in beeld bij je patiënt

Fabienne de Vries - Persfoto

Trainer: Fabienne de Vries, expert presenteren en beeldbellen

Fabienne de Vries heeft deze minicursus ontwikkeld samen met de BeterDichtbij Academie. Zij is al jarenlang presentator op radio en televisie. Je kent haar misschien van TMF, verschillende radio en tv-programma’s waaronder Toute Fabienne. Daarnaast is ze al meer dan 15 jaar werkzaam als presentatietrainer, waaronder ook veel beeldbeltrainingen. Ze werkt voor o.a. Centraal Beheer, ING en Canon Nederland.

LinkedIn van Fabienne

Banner minicursus beeldbellen in de zorg

Video's: beter beeldbellen in de zorg

Hand out - beeldbellen preview BeterDichtbij Academie

Hand-out: Goed in beeld bij je patiënt

Wil je controleren of je goed in beeld bent bij een beeldbelgesprek met jouw patiënten en cliënten? Download dan de gratis hand-out, speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals.

Gratis hand-out

Geleerde lessen

  • Je weet hoe je professional en prettig voor je patiënt, voor je beeldscherm zit
  • Je kent de communicatietips voor persoonlijk contact, ook via beeldbellen
  • Je begrijpt hoe je je patiënt geruststelt en veilig communiceert via beeldbellen

Als eerste nieuwe minicursussen ontvangen en meer slimme tips over digitaal contact? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Dat wil ik ook!
Erica Bouma
Myrthe van Merkerk van BeterDichtbij

Verder aan de slag of vragen?

Wil je verder aan de slag? Volg dan ook de groepstrainingen of start met persoonlijke coaching door Fabienne de Vries. Zo leer je niet alleen meer over de techniek achter effectieve communicatie, maar ga je ook echt aan de slag en krijg je persoonlijke feedback.