Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Uw privacy en veiligheid

Als het gaat om uw gezondheid, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat u uw vragen in een beveiligde omgeving kunt stellen. En dat u er zeker van bent dat wat u deelt, niet in verkeerde handen valt. Daar kunt u op rekenen bij BeterDichtbij. We leggen u graag uit wat hierbij onze uitgangspunten zijn.

U voert uw gesprek in een sterk beveiligde omgeving

De gesprekken die u voert via BeterDichtbij, vinden in een beveiligde omgeving plaats. De gegevens en informatie die de BeterDichtbij app en website voor u bewaren, worden opgeslagen op sterk beveiligde Europese servers. Op uw mobiele telefoon zelf worden deze gegevens niet opgeslagen. Daarom kan niemand anders uw gesprek in BeterDichtbij zien als u uw telefoon verliest.

We doen er alles aan om de app en website veilig te houden, ook in de toekomst. Daarom voldoen onze systemen aan zelfs nog strengere eisen dan die in de laatste wetten worden voorgeschreven. Ook wordt de app continu door onafhankelijke organisaties gecontroleerd op veiligheid. Daarbij voldoet BeterDichtbij aan de richtlijnen die de Artsenfederatie KNMG stelt aan medische apps (KNMG Medische app checker, 2016). BeterDichtbij is bovendien NEN7510:2017 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit zijn dé standaarden voor informatiebeveiliging die helpen de beveiliging van medische data en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te garanderen.

BeterDichtbij verwerkt uw gegevens op een hoog beveiligingsniveau. Wilt u meer weten over hoe BeterDichtbij uw gegevens beschermt? Bekijk de volledige privacyverklaring van BeterDichtbij.

Registreren en inloggen gebeurt extra veilig

U kunt de BeterDichtbij app alleen gebruiken onder uw eigen naam en met uw eigen pincode. De beveiligde BeterDichtbij website is ook alleen te gebruiken met uw eigen gegevens. Heeft uw arts of andere zorgverlener u uitgenodigd om BeterDichtbij te gebruiken? Download dan de BeterDichtbij app in de Google Play Store (Android) of de Apple App Store (iPhone/iPad), en activeert éénmalig de BeterDichtbij app. Tijdens het registratieproces worden ter controle nog een aantal vragen aan u gesteld en wordt er via sms een bevestigingscode verzonden. Ook kiest u dan uw eigen pincode, waarmee u vervolgens altijd inlogt in de BeterDichtbij app.

Wijzigt u uw eigen pincode? Dan doorloopt u een veilig proces en ontvangt u hierna van ons altijd nog een controlebericht per e-mail. Zo kunt u het direct aangeven als u niet degene bent die uw pincode heeft gewijzigd. Als u 10 minuten niet actief bent in de BeterDichtbij app, wordt u automatisch uitgelogd.

Logt u in met uw pincode op de BeterDichtbij app en gebruikt u meerdere keren een verkeerde pincode? Dan wordt het systeem in verband met de beveiliging automatisch tijdelijk geblokkeerd. Zo kan echt niemand anders dan uzelf bij uw gesprekken in de BeterDichtbij app.

Uw gegevens blijven van uw zorgorganisatie

BeterDichtbij verwerkt de gegevens die u deelt via de app in opdracht van uw huisartsenpraktijk, ziekenhuis of andere zorgorganisatie. Uw zorgorganisatie is verantwoordelijk voor het beheren van uw gegevens. BeterDichtbij mag alleen uw zorgorganisatie toegang geven tot die gegevens. En dat blijft ook zo. Het is niet mogelijk om via BeterDichtbij toegang te krijgen tot uw patiëntendossier binnen de zorgorganisaties.

Wilt u dat uw gegevens worden verwijderd uit BeterDichtbij? Dan kunt u dat altijd aangeven bij de verantwoordelijke voor uw gegevens: uw eigen zorgorganisatie. U kunt ook contact met ons opnemen, dan vertellen we u graag hoe en waar u dat verzoek in kunt dienen.

Het medisch beroepsgeheim geldt ook voor uw contact met uw arts via BeterDichtbij

Net als in de spreekkamer, kiest u zelf wat u wel en niet deelt met uw arts of zorgverlener. Het medisch beroepsgeheim geldt ook voor uw contact met uw arts via BeterDichtbij. Daarom zijn de vragen die u stelt in de BeterDichtbij app of website, alleen toegankelijk voor uw arts en de betrokken zorgverleners van de zorgorganisatie met wie u via BeterDichtbij communiceert.

De openbare website van BeterDichtbij

De website www.beterdichtbij.nl wordt alleen gebruikt voor uitleg over BeterDichtbij en de deelnemende zorgorganisaties. Op deze openbare website worden alleen noodzakelijke cookies gebruikt voor het optimaliseren van deze website. Deze cookies zijn nooit naar u te herleiden.

Stel gerust uw vragen over BeterDichtbij

Heeft u een vraag over de veiligheid van de BeterDichtbij systemen of over uw privacy? U leest er meer over in de privacyverklaring van BeterDichtbij.

U kunt ons ook mailen of bellen met uw vragen. Neem contact met ons op.