Uw privacy

Als het gaat om uw gezondheid, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat u uw vragen in een beveiligde omgeving kunt stellen. En dat u er zeker van bent dat wat u deelt, niet in verkeerde handen valt. Daar kunt u op rekenen. De app BeterDichtbij waarborgt uw privacy.

Ook voor uw contact via de BeterDichtbij app geldt het medisch beroepsgeheim

De vragen die u stelt in de app, zijn alleen toegankelijk voor uw arts of ziekenhuis. Net als in de behandelkamer, kiest u zelf wat u wel en niet deelt. Bovendien geldt ook voor de vragen en informatie die u deelt via BeterDichtbij, het medisch beroepsgeheim. De gegevens die u deelt, worden alleen gebruikt om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Uw gegevens mogen ook alleen worden doorgegeven aan anderen met uw uitdrukkelijke toestemming.

U voert uw gesprek in een sterk beveiligde omgeving

De gesprekken die u voert via BeterDichtbij vinden in een beveiligde omgeving plaats. De gegevens en informatie die de app voor u bewaart, worden opgeslagen op sterk beveiligde Europese servers. Op uw telefoon zelf worden deze gegevens niet opgeslagen. Daarom kan niemand anders uw gesprek in BeterDichtbij zien als u uw telefoon verliest. We doen er alles aan om de app veilig te houden, ook in de toekomst. Daarom voldoet de app aan zelfs nog strengere eisen dan die in de laatste wetten worden voorgeschreven. Ook wordt de app continu door onafhankelijke organisaties gecontroleerd op veiligheid.

Bovendien voldoet de veiligheid van BeterDichtbij aan de eisen die Artsenfederatie KNMG stelt aan medische apps.

Inloggen in de app gebeurt extra veilig

U kunt de app alleen gebruiken onder uw eigen naam, met uw eigen pincode én persoonlijke authenticatiecode die u via sms ontvangt. U meldt zich aan met uw eigen gegevens. Dan kiest u zelf uw unieke pincode. Vervolgens krijgt u een sms met authenticatiecode, die u invoert. Na verificatie appt u makkelijk in een beveiligde omgeving met uw arts of ziekenhuis. Wijzigt u uw pincode? Dan ontvangt u hierover van ons altijd een controlebericht. Zo kunt u het direct aangeven als u niet degene bent die uw pincode heeft gewijzigd. Als u 10 minuten niet actief bent in de app, wordt u automatisch uitgelogd.

Uw gegevens blijven bij uw ziekenhuis en worden nooit toegankelijk voor commerciële partijen

U kunt erop rekenen dat uw gegevens nooit voor commerciële partijen toegankelijk worden. Ook zorgverzekeraars, gemeenten of andere instanties kunnen uw gesprek dus nooit zien of gebruiken. Het is niet mogelijk om via BeterDichtbij toegang te krijgen tot uw patiëntendossier. Wilt u dat uw gegevens worden verwijderd uit BeterDichtbij? Dan kunt u dat altijd bij ons aangeven, dan maken wij dit direct voor u in orde. Zie Contact pagina op deze site voor de gegevens hoe u ons kunt bereiken.

Stel gerust uw vragen over BeterDichtbij

Heeft u een vraag over de veiligheid van de BeterDichtbij systemen of over uw privacy? Misschien vindt u het antwoord op pagina Veelgestelde vragen. U kunt ons ook mailen of bellen met uw vragen. Neem contact met ons op.