Ga naar hoofdinhoud
De BeterDichtbij servicedesk is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar i.v.m. storing. Je kunt contact opnemen via de chat op onze website of per mail via service@beterdichtbij.nl

Digitaal contact met zorgverleners bij het Anna Ziekenhuis

Zelf keuzes maken en beslissen wat ze wil, dat is heel belangrijk voor Pia. Ook, of juist, nu ze de ziekte van Parkinson heeft. De app BeterDichtbij helpt haar daarbij. Zo kan ze nu haar vragen stellen aan parkinsonverpleegkundige Joy. “Ik weet dat ik haar altijd kan bereiken, dat stelt me gerust”, vertelt ze.

Eind 2016 ging Pia met een pijnlijke arm naar de dokter. “Even naar de fysiotherapeut en ik ben er weer vanaf”, dacht ze. Maar haar huisarts stuurde haar door naar een neuroloog in het Anna. Die zag het al snel: Pia heeft parkinson. Het leven van Pia veranderde snel. “Mijn man en ik besloten om ons grote huis in Leende te verkopen. Ik wil zo lang mogelijk voor mezelf kunnen zorgen.”

Steeds meer last van parkinson

Parkinson is niet te genezen. Mensen die de ziekte hebben, krijgen er steeds meer last van. Pia kreeg medicijnen om minder klachten te krijgen. “Maar het was bij mij moeilijk om die medicijnen goed te regelen. Gelukkig kon ik een Diepe Brein Stimulatie-operatie krijgen. Daardoor kunnen je klachten minder worden.”

De operatie, die werd uitgevoerd in het Elizabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg, verliep goed. Maar daarna raakte Pia een beetje in paniek. “Ik had zoveel vragen en ik kreeg naar mijn gevoel te weinig informatie.” Ze nam contact op met parkinsonverpleegkundige Joy. “Zij stelde voor om de app BeterDichtbij te gebruiken. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Het is een makkelijke manier om vragen te stellen of informatie te vinden. Het werkt heel simpel. Je hebt er echt geen gebruiksaanwijzing voor nodig.”

Pia kan altijd een bericht sturen

Een berichtje is snel gestuurd. “Joy reageert snel, dat is heel fijn. Dat geeft mij steun. Ik kan even rustig nadenken over wat ik precies wil vragen en ik kan het antwoord altijd nalezen.” Ook een voordeel aan de app: Pia hoeft minder vaak naar het ziekenhuis. Ze kan tussendoor haar vragen stellen. “Heel fijn, ook omdat we een deel van het jaar in Spanje zijn. Dit past heel goed bij mijn leven.”

Dit artikel is geschreven en gepubliceerd door het Anna Ziekenhuis. Het originele artikel kun je hier bekijken >