Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Zorgverleners en patiënten blijven digitaal met elkaar in contact

Of het nu gaat om een berichtje te sturen naar je zorgverlener met een kleine vraag, het uitwisselen van uitslagen of om het voeren van een beeldbelgesprek vanuit huis. En ook na de coronacrisis, blijven zorgverleners en patiënten digitaal met elkaar in contact. Dit blijkt uit de Factsheet Digitale Zorg van de branchevereniging Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Zorgverleners en patiënten blijven digitaal met elkaar in contact

NVZ logo

Ambitie: 30% minder fysieke zorg op de poli

Uit de factsheet van de NVZ blijkt dat in het eerste kwartaal van 2022 28% van de poliklinische zorg niet meer plaatsvond in het ziekenhuis, maar digitaal. Onder digitaal contact wordt verstaan bellen, beeldbellen, schriftelijk consult, telemonitoring en teledermatologie.

Ondanks dat het aantal coronabesmettingen afneemt, blijven zorgverleners en patiënten nog steeds digitaal met elkaar in contact. “Het is wel belangrijk om de inspanningen voor meer hybride zorg, waarbij fysiek en digitaal gecombineerd worden, te intensiveren,” benoemt de NVZ. De branchevereniging heeft de ambitie dat eind 2022 de fysieke zorg op de poli is afgenomen met 30% en dat deze digitaal plaatsvindt.

Meer aandacht voor noodzakelijke zorg

Ook in de dagelijkse praktijk zien we bij BeterDichtbij dat digitaal contact van grote waarde is. Zorgverleners en patiënten hebben contact op het moment dat het hen uitkomt, en zorgverleners kunnen ook informatie standaardiseren en vooruit plannen. Naast de inzet binnen intussen 40 ziekenhuizen wordt BeterDichtbij ook gebruikt door thuiszorgorganisaties, huisartsenpraktijken en andere zorgorganisaties verspreid over heel Nederland.

BeterDichtbij werkt daarnaast samen met andere digitale diensten zoals Luscii, Indiveo, Thuisarts.nl en Apotheek.nl. Op deze manier brengen we zorg dichterbij de patiënt.

NVZ Factsheet 2022

Bekijk de NVZ Factsheet

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.