Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Zorg het ziekenhuis uit, de smartphone in!

‘Mijn bloeddruk is te hoog. Mag ik morgen wel fietsen?’ Mensen die bij een cardioloog lopen, worstelen vaak met dit soort praktische vragen. Ze durven niet te bellen, want de specialist heeft het te druk. Dus sparen ze hun vragen op tot de volgende afspraak in de poli. Jammer, want in de tussentijd blijft de bezorgdheid en wordt er niet gefietst.

ABN-digitale-zorg-foto

Maar het kan ook anders. Steeds meer mensen appen op hun mobiele telefoon met hun medisch specialist. Ze gebruiken BeterDichtbij, een digitale zorgdienst, en krijgen eenvoudig binnen binnen een afgesproken termijn antwoord op hun vragen, vanuit hun eigen ziekenhuis. Fijn voor de patiënt, die meer grip krijgt op zijn aandoening. En fijn voor de dokter, die wanneer het hem schikt in 10 tot 15 minuten per dag een rondje ‘e-consulten’ kan doen.

Lees verder over de website van ABN AMRO, die dit artikel schreven >

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.