Verse koffie én een goed gesprek over makkelijk communiceren via BeterDichtbij tijdens de E-Healthweek 2019

Steeds meer ziekenhuizen en huisartsenpraktijken zetten BeterDichtbij in voor eenvoudig en veilig contact tussen patiënten en zorgverleners. Om inwoners rond de deelnemende organisaties nog verder bekend te maken met BeterDichtbij, selecteerden we 5 ziekenhuizen voor een toer met verse koffie en goede gesprekken over digitale zorg en BeterDichtbij tijdens de E-Healthweek 2019.

BeterDichtbij mobiele baristabar EHW19

Een korte vraag tussen de consulten door stellen, herhaalrecepten doorgeven of een onderzoeksuitslag ontvangen. Patiënten en zorgverleners gebruiken BeterDichtbij voor makkelijk en veilig contact tijdens de behandeling. In 15 ziekenhuizen en tientallen huisartsenpraktijken wordt BeterDichtbij ingezet, en dat aantal groeit snel verder. Het levert niet alleen gemak en een geruststelling voor patiënten op, maar scheelt hen ook tijd. Evenals voor de zorgverleners, die merken dat het aantal telefoontjes afneemt dankzij inzet van BeterDichtbij.

Eenvoudige communicatie tussen zorgverlener en patiënt

Tijdens de landelijke E-Healthweek 2019 konden patiënten en zorgverleners in 5 geselecteerde ziekenhuizen direct zelf ervaren hoe makkelijk het werkt. Honderden mensen bezochten de mobiele baristabar die met ons mee toerde langs de ziekenhuizen.

Koffie mobiele baristabar BeterDichtbij

Zo bezochten we het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam, waar nu het gehele ziekenhuis deelneemt aan BeterDichtbij. Op de drukbezochte dinsdag waren we in zowel Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn, het eerste STZ-ziekenhuis dat deelneemt aan BeterDichtbij, als IJselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel dat net is gestart. Verder schonken we verse koffie aan de inwoners van Tiel waar zowel Ziekenhuis Rivierenland Tiel als de huisartsen van Eerstelijns Centrum Tiel BeterDichtbij beschikbaar stellen. In Hardenberg waren we aanwezig op de innovatiemarkt van de Saxenburgh Groep.

Op bezoek in Dordrecht en Rotterdam

Ook in Rotterdam en Dordrecht was het BeterDichtbij team te vinden. Zo nodigde de Havenpoliklinieken ons uit om meer te vertellen over BeterDichtbij aan de zorgverleners van de innovatieve polikliniek. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis, met locaties in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, vroeg BeterDichtbij deel te nemen aan de succesvolle jaarlijkse Innovatiemarkt van het Dordtse ziekenhuis.

Video: Bep (72) ontdekt hoe het is om de appen met de eigen arts of zorgverlener

Video Open Rotterdam over BeterDichtbij

Bekijk de video op YouTube > 

BeterDichtbij gemist? Neem gerust contact op!

Heeft u ons niet kunnen bezoeken vorige week maar wel vragen over BeterDichtbij? U kunt altijd contact met ons opnemen via info@beterdichtbij.nl of 085 – 27 35 398.