Kan ik BeterDichtbij ook op mijn computer gebruiken?

Ja, ook op uw computer kunt u veilig gebruik maken van BeterDichtbij. We leggen graag uit hoe dit werkt.

Let op: beeldbellen is niet mogelijk via BeterDichtbij op uw computer, dat kan alleen via uw mobiele telefoon of tablet.

Wat is uw situatie?

Ik wil BeterDichtbij alleen gebruiken op mijn computer. U registreert zich via deze stappen:

1. Ga naar de e-mail die u van uw zorgverlener via BeterDichtbij hebt ontvangen.
  2. Onderaan deze e-mail, in het blauwe blok, ziet u een link. Klik daarop.
  3. U komt nu automatisch in een webbrowser. Klik op het scherm op ‘Nieuw bij BeterDichtbij’ en volg de stappen hierna om een account aan te maken.
  4. Klaar? Dan kunt u nu via uw computer in gesprek met uw eigen zorgverlener.

Gebruikt u de BeterDichtbij app al op uw eigen telefoon en wilt u BeterDichtbij ook op uw computer gebruiken? Dit is hoe het werkt:

1. U gaat naar https://mijn.beterdichtbij.nl
  2. U klikt op de blauwe link ‘wachtwoord vergeten’ (deze staat onder de knop ‘Inloggen’)
  3. U vult uw eigen e-mailadres in (het e-mailadres wat u ook in de BeterDichtbij app hebt gebruikt), kiest bij gebruikerstype voor de optie ‘Patiënt’ en klikt op ‘Nieuw wachtwoord aanvragen’
  4. U ontvangt nu een SMS die u bij stap 5 nodig hebt. U ontvangt ook een e-mail met daarin een link om een nieuw wachtwoord te kiezen. Klik op deze link in de e-mail zodat de BeterDichtbij website opnieuw opent. U kunt nu zelf een eigen wachtwoord instellen. Onthoud deze goed. U heeft dit wachtwoord weer nodig als u de volgende keer wilt inloggen op de website.
  5. Ter beveiliging vindt nu nog een extra verificatie plaats. U vult hiervoor in het laatste veld de bevestigingscode in die u per SMS op uw telefoon zojuist heeft ontvangen.
  6. Tot slot klikt u op ‘Verder’.

U bent nu veilig geregistreerd en ingelogd op de veilige BeterDichtbij website voor gebruik op uw computer. U kunt nu makkelijk en veilig in gesprek met uw arts of zorgorganisatie.

Wilt u uw profiel wijzigen? Dan kunt u dat in de webomgeving doen, bekijk hier hoe dit werkt >