Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Samen maken we de zorg makkelijker, ook in 2020!

Het afgelopen jaar was één van groei, verbinding en gemak voor BeterDichtbij. Zo groeiden we van 15 naar 24 deelnemende ziekenhuizen en tientallen huisartsenpraktijken in Nederland. Steeds meer consumenten en zorgverleners maken zo elke dag gebruik van BeterDichtbij. We kijken ernaar uit om hier in 2020 verder op door te bouwen met de deelnemende organisaties en onze partners in de zorgsector.

Digitaal contact tussen zorgverleners en patiënten in heel Nederland

BeterDichtbij startte nog maar 2 jaar geleden als organisatie, en groeit sindsdien snel. Het jaar 2019 startten we met 15 deelnemende organisaties en op dit moment zetten reeds 24 ziekenhuizen in heel Nederland BeterDichtbij in voor eenvoudig en veilig contact tussen zorgverleners en hun patiënten. We hopen het komende jaar weer meer organisaties aan te sluiten, en zo digitaal contact op nog meer plekken mogelijk te maken. Onze focus zal daarin liggen op het verder verdiepen van het gebruik en de toepassing bij specifieke vakgebieden, om zo de waarde voor zowel de patiënt als zorgverleners verder te vergroten. Zoals we dat dit jaar bijvoorbeeld ook deden rondom diabetes en gynaecologie, vakgroepen die BeterDichtbij intensief inzetten in de ziekenhuizen.

Verdere integratie met zorgsystemen

We kunnen de zorg alleen makkelijker maken, als we hierin samen optrekken. Daarin hebben we grote stappen kunnen zetten dit jaar. Bijvoorbeeld door de content van Apotheek.nl (een initiatief van KNMP) te integreren in BeterDichtbij voor consumenten. Het werd bovendien mogelijk om BeterDichtbij direct vanuit het EPD van Nexus te gebruiken. Ook sloten we aan op Zorgplatform, een belangrijk initiatief van ChipSoft, om de uitwisseling van gegevens verder mogelijk te maken voor zorgverleners.

Het is voor consumenten verder mogelijk gemaakt om eenvoudig (en veilig) data vanuit andere apps en toepassingen te delen met de eigen zorgverlener. Dit onder meer voor het doorgeven van diabeteswaarden, een thuis gemaakte ECG of bijgehouden dagboekje door de patiënt.  Ook zijn we trots op de start van cardioloog Peter Geerlings als CMIO bij BeterDichtbij. Een ervaren specialist met kijk op de digitale ontwikkelingen in de zorg die het BeterDichtbij team op strategisch medisch niveau adviseert. Natuurlijk stond bij alle doorontwikkeling en koppeling de veiligheid voorop, wat nog eens werd bekrachtigd in de NEN 7510 en ISO 27001 certificering van BeterDichtbij begin 2019.

Ook het komende jaar zullen we de verbinding blijven leggen met partners in de zorg. We zijn volop in gesprek om huidige samenwerkingen te versterken en nieuwe verbindingen te starten, waarover we graag binnenkort meer vertellen.

Op naar meer gemak en service voor iedereen. Juist ook voor zorgverleners!

Wat zijn de wensen en behoeften van zorgverleners in digitaal contact met hun patiënten? Die vraag is bij alles wat we doen en maken voor zorgverleners de eerste stap. Op basis van hun wensen, zijn we het design van het BeterDichtbij webplatform gaan herzien. De voorbereidingen zijn afgerond en begin 2020 is het vernieuwde design voor alle zorgverleners in gebruik. Functioneel is het platform hetzelfde gebleven, het design is sterk geoptimaliseerd. Er zijn functies weggehaald of makkelijker gemaakt en het platform is nu ook toegankelijk voor gebruik op mobiel of tablet. Zo kunnen zorgverleners nog sneller en makkelijk BeterDichtbij gebruiken.

In 2020 zullen weer meer ziekenhuizen starten met het gebruik van BeterDichtbij, bijna elke week melden nieuwe organisaties zich om met ons hierover te spreken. Een ontwikkeling waar we als team erg trots op zijn. Tegelijkertijd kijken we samen met onze bestaande klanten hoe daar het gebruik nog verder vergroot kan worden of welke ideeën er zijn voor verdere toepassing in de dagelijkse zorgprocessen. Samen de zorg makkelijker maken staat voor ons nadrukkelijk namelijk voor een actieve samenwerking met onze klanten, partners en de andere aanwezige partijen in de zorgsector. Ook met uw organisatie! Heeft uw bedrijf, zorgorganisatie of uzelf ideeën voor BeterDichtbij voor het nieuwe jaar of wilt u meer weten van onze plannen, neem gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.