Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Veiligheid van BeterDichtbij

Als het gaat om gezondheidsgegevens van uw patiënten, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat deze veilig zijn. Zodat u er zeker van bent dat wat u uitwisselt met uw patiënt, niet in verkeerde handen valt. Daar kunt u op rekenen bij BeterDichtbij.

U werkt in een veilig webplatform en gegevens worden versleuteld opgeslagen

Bij BeterDichtbij werken artsen en andere zorgverleners binnen een webplatform dat voldoet aan alle beveiligingseisen. De gegevens worden via een veilige verbinding opgehaald en versleuteld (encypted) verstuurd van en naar uw patiënten. De gegevens en informatie die via BeterDichtbij worden uitgewisseld, worden bovendien opgeslagen op sterk beveiligde Europese servers, uiteraard ook encrypted.

Het gesprek met uw patiënten kan bovendien alleen door u worden ingezien gevoerd in het beveiligde BeterDichtbij webplatform. Net als bij fysieke consulten, kan het wel zijn dat u patiënten (tijdelijk) overdraagt aan een collega, bijvoorbeeld vanwege vakantie of ziekte. U bepaalt samen met uw praktijk, afdeling of vakgroep hoe u dit inricht passend bij uw dagelijkse praktijk.

U en uw patiënten loggen altijd veilig in

Bij het inloggen in het BeterDichtbij webplatform vindt altijd een authenticatie plaats. Daarmee verifiëren we uw inlog, ten gunste van de veiligheid.Ook uw patiënten kunnen rekenen op veiligheid bij BeterDichtbij. Zij gebruiken de veilige app, waar zij zich eerst eenmalig voor registreren. Bij de registratie kiezen zij een unieke pincode, waarmee zij vervolgens veilig inloggen in de app. De berichten in de app worden bovendien niet opgeslagen op de mobiele telefoon van uw patiënt, waardoor niemand anders het gesprek in BeterDichtbij kan zien als uw patiënt zijn telefoon verliest.

De data blijven van uw huisartsenpraktijk of het ziekenhuis

BeterDichtbij verwerkt de gegevens die u uitwisselt met uw patiënten in opdracht van de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of andere zorgorganisatie. Uw organisatie blijft dan ook verantwoordelijk voor het beheren van de gegevens. BeterDichtbij mag alleen de zorgorganisatie toegang geven tot de gegevens. En dat blijft ook zo.

BeterDichtbij voldoet aan alle privacy- en veiligheidseisen

We doen er alles aan om de app en website veilig te houden, nu en in de toekomst. Daarom voldoen onze systemen aan zelfs nog strengere eisen dan die in de laatste wetten worden voorgeschreven. Ook wordt de app continu door onafhankelijke organisaties gecontroleerd op veiligheid. BeterDichtbij voldoet aan de richtlijnen die de Artsenfederatie KNMG stelt aan medische apps (KNMG Medische app checker, 2016). We werken volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). BeterDichtbij is bovendien NEN7510:2017 en ISO 27001 gecertificeerd, dit zijn dé standaarden voor informatiebeveiliging die helpen de beveiliging van medische data en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te garanderen.

De openbare website van BeterDichtbij

De website www.beterdichtbij.nl wordt alleen gebruikt voor uitleg over BeterDichtbij en de deelnemende zorgorganisaties. Op deze openbare website worden alleen noodzakelijke cookies gebruikt voor het optimaliseren van deze website. Deze cookies zijn nooit naar u te herleiden.

Stel gerust uw vragen over BeterDichtbij

Heeft u een vraag over de veiligheid van de BeterDichtbij systemen of over privacy? U leest er meer over in de privacyverklaring van BeterDichtbijen kunt ons ook altijd mailen of bellen met uw vragen. Neem contact met ons op.