Op dit moment is het BeterDichtbij platform tijdelijk niet bereikbaar, i.v.m. gepland onderhoud. Vanaf zaterdagmiddag 7 november kunt u BeterDichtbij weer gebruiken.

Beeldbellen via BeterDichtbij: eenvoudig digitaal contact op afstand

Beeldbellen via BeterDichtbij i.s.m. KPN

Patiënten behandelen door te beeldbellen met elkaar, eenvoudig en veilig. Het is in steeds meer huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en zorgorganisaties in Nederland mogelijk. Zo kunnen contact en zorg op afstand worden geboden. Beeldbellen, ook wel skypen of videobellen, kan de zorgverlener en patiënt tijd besparen en meer gemak geven.

Direct van start, zonder extra middelen

Het werkt eenvoudig: voor de zorgverlener is het beeldbellen geïntegreerd in het vertrouwde BeterDichtbij webplatform dat gebruikt kan worden vanuit het eigen EPD of HIS. Een computer met een werkende internetverbinding en een webcam zijn al voldoende om met beeldbellen via BeterDichtbij aan de slag te gaan. De patiënt wordt gewoon op de eigen telefoon gebeld, waar de BeterDichtbij app op staat. En bij het opnemen van het telefoontje verschijnt de arts op het smartphonescherm. Zo kunnen zorgverleners beeldbellen inzetten wanneer ze willen, zonder extra technische handelingen.

Betrouwbare technologie, in samenwerking met KPN

KPN logoAlle zorgverleners kunnen hiermee niet alleen berichten en foto’s uitwisselen, maar ook in contact treden met hun patiënten via beeldbellen. Zij bepalen zelf bij wie ze dit inzetten en op welk moment. Voor patiënten kan het extra waarde hebben om de arts of zorgverlener daadwerkelijk in beeld te zien. Het scheelt reistijd en geeft net even dat extra contact. Zorgverleners geven aan dat ze hun behandeltijd nu beter kunnen benutten.

De achterliggende technologie is veilig en BeterDichtbij heeft alle belangrijke privacymaatregelen genomen. Op de verbindingen is encryptie toegepast en er wordt geen enkele data van de beeldbelgesprekken opgeslagen. De beeldbelfunctionaliteit wordt aangeboden door samenwerking met KPN, die de video call API beschikbaar stelt.

Beeldbellen via BeterDichtbij in het kort

  • Eenvoudig van start, zonder extra instructies

  • U heeft als zorgverlener de regie bij wie en wanneer u beeldbellen inzet

  • Geen extra middelen nodig, alleen wifi en webcam met geluid is voldoende

  • Direct te gebruiken bij al uw patiënten die BeterDichtbij op de telefoon hebben

Contact met BeterDichtbij

Wilt u meer weten over BeterDichtbij of de mogelijkheden bespreken voor inzet op bij uw organisatie? Neem gerust contact op met Sander Bijl of Godfried Bogaerts, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48

Contactformulier

  • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij uw persoonsgegevens nodig hebben.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.