Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Beeldbellen via BeterDichtbij: eenvoudig digitaal contact op afstand

Beeldbellen via BeterDichtbij i.s.m. KPN

Patiënten behandelen door te beeldbellen met elkaar, eenvoudig en veilig. Het is in steeds meer huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en zorgorganisaties in Nederland mogelijk. Zo kunnen contact en zorg op afstand worden geboden. Beeldbellen, ook wel skypen of videobellen, kan de zorgverlener en patiënt tijd besparen en meer gemak geven.

Direct van start, zonder extra middelen

Het werkt eenvoudig: voor de zorgverlener is het beeldbellen geïntegreerd in het vertrouwde BeterDichtbij webplatform dat gebruikt kan worden vanuit het eigen EPD of HIS. Een computer met een werkende internetverbinding en een webcam zijn al voldoende om met beeldbellen via BeterDichtbij aan de slag te gaan. De patiënt wordt gewoon op de eigen telefoon gebeld, waar de BeterDichtbij app op staat. En bij het opnemen van het telefoontje verschijnt de arts op het smartphonescherm. Zo kunnen zorgverleners beeldbellen inzetten wanneer ze willen, zonder extra technische handelingen.

Beeldbellen via BeterDichtbij in het kort

  • Eenvoudig van start, zonder extra instructies

  • U heeft als zorgverlener de regie bij wie en wanneer u beeldbellen inzet

  • Geen extra middelen nodig, alleen wifi en webcam met geluid is voldoende

  • Direct te gebruiken bij al uw patiënten die BeterDichtbij op de telefoon hebben

Beeldbellen in de zorg - training BeterDichtbij Academie

Beeldbellen op de poli: NVZ praktijkplan

Steeds meer zorg vindt hybride plaats: digitaal als het kan, fysiek als het moet. Beeldbellen draagt hieraan bij. Hoe krijgt het een structurele plek in bestaande poliprocessen? Hoe is beeldbellen te combineren met fysieke consulten, welke overwegingen spelen daarbij een rol en waar moet je rekening mee houden?

De antwoorden op deze vragen staan in het Praktijkplan Beeldbellen, dat het programma Digitale Zorg van de NVZ heeft gelanceerd. BeterDichtbij en meerdere deelnemende ziekenhuizen hebben bijgedragen aan het plan.

Download het praktijkplan

Contact met BeterDichtbij

Wilt u meer weten over BeterDichtbij of de mogelijkheden bespreken voor inzet op bij uw organisatie? Neem gerust contact op met Sander Bijl of Godfried Bogaerts, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48

Contactformulier

  • Lees onze privacy- en cookieverklaring voor informatie over waarvoor wij uw persoonsgegevens nodig hebben.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.