Marion Fitskie van Gelre ziekenhuizen

Wie patiënt is bij diabetesverpleegkundige Marion Fitskie van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn, kan sinds kort ook appen met haar. Om bloedsuikers en dagcurves eenvoudig door te geven, een korte vraag te stellen of uitslagen te ontvangen via BeterDichtbij. “We kunnen informatie zo in de app zetten, en mensen kunnen het nog eens rustig nalezen,” vertelt ze.

Marion Fitskie - Diabetesverpleegkundige Gelre ziekenhuizen.jpg

Als je diabetes hebt, heb je vaak intensief contact met je zorgverlener zoals de diabetesverpleegkundige. Gelre ziekenhuizen geeft mensen daarom de mogelijkheid ook contact te zoeken via de BeterDichtbij app, makkelijk en veilig. Hiermee kunnen patiënten en zorgverleners eenvoudig berichten uitwisselen, links met elkaar delen, een foto toesturen en gezondheidsgegevens uitwisselen zoals bloedsuikers en dagcurvers.

Op ieder moment een vraag stellen, waar je ook bent

Behalve dat BeterDichtbij veilig is om medische gegevens uit te wisselen, merkt Marion Fitskie ook dat BeterDichtbij veel gemak biedt voor haar patiënten en voor haar. “Een telefoon heb je altijd bij je. Mensen kunnen nu op een makkelijke manier een vraag stellen aan mij, wanneer het ze uitkomt.” En dat geldt ook voor Fitskie als verpleegkundige: “Ik kan op een tijdstip antwoorden dat het mij past, en dit hoeft niet direct zoals wanneer je gebeld wordt. Dat kan bijvoorbeeld tussendoor wanneer ik even een paar minuutjes over heb.”

Video: Diabetesverpleegkundige Marion Fitskie van Gelre ziekenhuizen over BeterDichtbij

Rustig een bericht nalezen

Patiënten krijgen persoonlijk antwoord van Fitskie op hun vragen. “Als zorgverleners kunnen we ook eenvoudig een PDF of link toevoegen, bijvoorbeeld naar een folder. Mensen kunnen die informatie, het antwoord op hun vraag of de onderzoeksuitslag ook thuis rustig nalezen.”

Fitskie is tevreden over het gebruik van BeterDichtbij, en ziet ook kansen voor doorontwikkeling. Zoals een makkelijker koppeling tussen het elektronisch patiëntendossier en BeterDichtbij. Ze vertelt verder: “Voor de toekomst zou het ook waardevol zijn als mensen hun apparatuur kunnen uitlezen waarin ze metingen doen, en dat zij die metingen ook kunnen uploaden in BeterDichtbij.”