Digitaal contact voor patiënten van het Anna Ziekenhuis

In het Anna Ziekenhuis wordt BeterDichtbij elke dag door honderden patiënten gebruikt. Het ziekenhuis in Geldrop en Eindhoven vierde dan ook een bijzondere mijlpaal: het 500ste beeldbelconsult en 2500ste app gesprek met specialist werd deze maand gemaakt. Wat zijn de voor- en nadelen? En vinden patiënten het prettig om op deze manier te blijven communiceren, ook als alle coronamaatregelen in de toekomst niet meer nodig zijn?

500ste beeldbelconsult 3

Waardig alternatief voor fysiek contact

Orthopeed Dirk Das, die onlangs het 500ste beeldbelconsult hield, is erg enthousiast over digitaal contact met zijn patiënten. Hij vertelt: “Het beeldbellen heeft voor ons een enorme toegevoegde waarde. Het gesprek wordt hierdoor persoonlijker en is een waardig alternatief voor een fysiek contact. In sommige gevallen blijkt uit het gesprek dat lichamelijk onderzoek nodig is en dan maak ik maak ik een ‘live’ afspraak. Dit is dan ook vaak snel en makkelijk te regelen. Ik ben van plan om dit na de coronacrisis te blijven gebruiken.”

Appen en beeldbellen tussen zorgverlener en patiënt

Bijna alle afdelingen van het ziekenhuis zetten BeterDichtbij in. Denk aan kindergeneeskunde, longgeneeskunde, gynaecologie, revalidatie, neurologie, MDL of de diabetespoli. Ook voor patiënten van geriatrie en plastische chirurgie komt de appfunctie binnenkort beschikbaar.  Bij orthopedie, longgeneeskunde diabetespoli, MDL, medische psychologie, neurologie en revalidatie, wordt BeterDichtbij ingezet om te beeldbellen met patiënten en cliënten.

Benieuwd naar meer ervaringen van zorgverleners van het Anna Ziekenhuis? Lees verder op de site van het ziekenhuis >