Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Digitale zorg op de afdeling; van visie naar dagelijkse praktijk

Digitaal als het kan en fysiek in het ziekenhuis als het moet. Dat is in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties in Nederland anno 2021 steeds vaker de visie op digitale zorg. De inzet van digitale services in de zorg – die al sterk groeiende was – is door de coronacrisis versneld. In korte tijd werd voor iedereen duidelijk dat met handige digitale diensten ook goede zorg en persoonlijk contact kan worden geboden.

Whitepaper - Digitale zorg op de afdeling

Waar veel ziekenhuizen voor de coronaperiode nog volop aan de slag waren met het vormen van een visie op digitalisering, is die nu op heel veel plaatsen opgesteld. Onderling verschillen de ambities per organisatie in zowel: de doelstellingen (van 20 tot 40% digitale zorg), de termijnen (van eind 2021 tot later in de meerjarenplannen) als de concretisering (van ‘meer contact op afstand’ tot het realiseren van een ‘virtueel ziekenhuis’). En daarbij gaat het natuurlijk niet om digitalisering als uiteindelijk doel, maar als middel. Want het draait uiteindelijk om de relatie tussen zorgverleners en hun patiënten. Digitale services kunnen die relatie ondersteunen.

Complimenten aan alle zorgverleners

Daar is intussen al volop ervaring mee opgedaan. Zorgorganisaties en zorgverleners hebben bovendien grote stappen gezet de afgelopen maanden. Complimenten voor de flexibiliteit van alle betrokkenen en het doorzettingsvermogen, om juist ook in deze onzekere tijd met patiënten goed in contact te blijven en de reguliere zorg te continueren. Er ligt nu een mooie kans om dit te bestendigen.

Voorbeelden vanuit ziekenhuizen in heel Nederland

BeterDichtbij - whitepaper IIIIn de whitepaper ‘Digitale zorg op de afdeling; van visie naar dagelijkse praktijk’, hopen we ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en huisartsenpraktijken hierbij verder te helpen. Met dank aan de deelnemende ziekenhuizen en zorgorganisaties, zijn er in deze whitepaper weer vele mooie voorbeelden uit heel Nederland opgenomen.

Vanuit onze ervaringen in de momenteel 36 deelnemende ziekenhuizen en andere zorgorganisaties, nemen we u graag mee in de 4 sleutelthema’s die samen maken dat zorg een vaste plek krijgt op de afdelingen van uw organisatie.

Thema 1. Van digitale visie naar afdelingsplan

Thema 2. Ontzorg medewerkers

Thema 3. Meten is weten (en groeien!)

Thema 4. Centrale ondersteuning vanuit de organisatie

Wilt u meer weten? Download de whitepaper nu! We hopen dat die u inspireert en concrete handvatten geeft voor uw organisatie. Heeft u vragen of suggesties, laat het dan weten natuurlijk.

Download de whitepaper nu