Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

“De crux is om de verbinding te maken tussen zorg op de juiste plek en digitale diensten”

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, het Maasstad Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn drie van de koplopers die meer dan 20.000 patiënten actief aangesloten hebben op BeterDichtbij. Mede dankzij deze ziekenhuizen groeit het gebruik van BeterDichtbij naar al bijna 350.000 gebruikers in Nederland. In gesprek met de betrokken IT- en innovatiemanagers in deze ziekenhuizen over hoe digitaal contact met patiënten een succes werd in hun regio.

BeterDichtbij profs

Eric Koppelaar is informatie-manager Curamare, de overkoepelende zorgorganisatie waar Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis onder valt. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis startte in 2018 met een pilot met de diabetesverpleegkundigen van het ziekenhuis. “We wilden eerst kleinschalig uitproberen wat BeterDichtbij kon betekenen. Collega’s waren er vrij snel heel enthousiast over”, zegt Koppelaar.

Met dat inzicht formuleren Koppelaar en zijn team een grote ambitie voor het relatief kleine Van Weel-Bethesda Ziekenhuis: wat als we alle niet-spoedeisende communicatie voortaan via BeterDichtbij gaan laten verlopen? “Die ambitie was misschien groot, maar gaf wel duidelijk de richting aan.”

Logo SmartHealthLees het volledige artikel, inclusief de ervaringen vanuit het Maasstad Ziekenhuis en Wilhelmina Ziekenhuis Assen, op Smarthealth >

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.