Op dit moment is er een storing bij een leverancier van ons waardoor beeldbellen via BeterDichtbij nu tijdelijk niet mogelijk is. Ons technisch team en onze leverancier zijn hard aan het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor de onderbreking. Zodra de storing is opgelost laten we dat direct weten.

BeterDichtbij ook nu, tijdens de corona crisis inzetbaar

Door coronacrisis (COVID-19) veel minder poliklinische afspraken mogelijk, digitaal alternatief noodzakelijk

Veel ziekenhuizen en huisartsen(posten) moeten de poliklinische afspraken in het ziekenhuis of de praktijk afzeggen of vervangen door zorg op afstand in verband met het coronavirus (COVID-19). Steeds meer ziekenhuizen vragen of BeterDichtbij hierbij ingezet kan worden, om zo de poliklinische zorg waar mogelijk te continueren via digitaal berichtencontact of beeldbelconsulten. Vanwege deze grote vraag en de uitzonderlijke situatie op dit moment, stellen we een andere speciale variant beschikbaar aan alle ziekenhuizen in Nederland.

U kunt BeterDichtbij o.a. gebruiken voor:

 • Voorlichting geven en stroomlijnen van communicatie met patiënten via de berichten functionaliteit van BeterDichtbij.

 • Poliklinische (herhaal)consulten continueren door veilig beeldbellen in te zetten.

 • Vragen van patiënten opvangen en gemakkelijk en veilig beantwoorden, vanuit uw klantcontactcentrum en/of de afdelingen/vakgroepen waar de patiënt in behandeling is.

 • Foto’s laten insturen ter beoordeling door de zorgverlener.

 • Meetwaardes van patiënten ontvangen en versturen.

Eenvoudig en veilig digitaal contact, ook vanuit huis

De digitale dienst BeterDichtbij maakt contact tussen zorgverleners en patiënten mogelijk. Zo kunnen zij contact met elkaar leggen wanneer ze dat zelf willen, en waar zij ook zijn. Bijvoorbeeld door berichten, foto’s en links met elkaar uit te wisselen, en indien gewenst ook op afstand te beeldbellen met elkaar. Patiënten gebruiken BeterDichtbij via een eenvoudige app, zorgverleners op een eigen webplatform. Veiligheid staat voorop, zo worden alle gegevens versleuteld verstuurd en kan registreren en inloggen altijd alleen na persoonlijke verificatie. BeterDichtbij voldoet vanzelfsprekend aan de AVG wetgeving en is NEN7510/ISO 27001 gecertificeerd.

Snelle inzet poliklinische zorg op afstand via BeterDichtbij

BeterDichtbij wordt nu in een speciale variant (BeterDichtbij Light) landelijk per direct beschikbaar gesteld aan alle huisartsen(posten) en ziekenhuizen in Nederland. Zo kunnen zij, waar mogelijk en nodig, de poliklinische zorg zoveel mogelijk door laten gaan. Elk ziekenhuis kan binnen 2 werkdagen aan de slag, zodra er een vaste contactpersoon in het ziekenhuis is aangesteld. Via een digitale training worden de eerste personen aangesloten, waarna via train-de-trainer eenvoudig meer vakgroepen aan kunnen sluiten.

Van en voor de zorgsector

BeterDichtbij is een landelijk serviceconcept van en voor de zorgsector en geïnitieerd door de 28 regionale ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Het doel is de zorg eenvoudiger maken, extra service verlenen en de patiënt gemakkelijk informeren. Sinds 2018 is BeterDichtbij een zelfstandige organisatie en open voor alle ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in Nederland. BeterDichtbij wordt momenteel reeds in 30 ziekenhuizen en meerdere huisartsenpraktijken in heel Nederland actief ingezet.

BeterDichtbij voor professionals

Achtergrond van BeterDichtbij

 • Initiatief van zorgsector zelf.
 • Bewezen platform vol in gebruik bij 30 ziekenhuizen en meerdere huisartsenpraktijken.
 • Voldoet aan AVG-wetgeving en NEN7510/ISO 27001 gecertificeerd.
 • Toepasbaar voor ziekenhuizen en huisartsenpraktijken.
 • Berichten functionaliteit toepasbaar voor grote groepen.
 • Met handige, snelle functies als o.a.: eigen standaardantwoorden, automatisch reageren, doorzetten etc.
 • Beeldbelfunctionaliteit om video/beeldconsulten te kunnen doen met patiënten.
 • Servicedesk beschikbaar voor patiënten en zorgverleners.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over ons aanbod, of wilt u meer weten over hoe BeterDichtbij werkt? We hebben de veelgestelde vragen op een rij gezet voor u.

Bekijk veelgestelde vragen

Contact met BeterDichtbij

Wilt u meer weten over BeterDichtbij of de mogelijkheden bespreken voor inzet op korte termijn bij uw organisatie? Neem gerust contact op met Sander Bijl of Godfried Bogaerts, of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Sander Bijl
Operationeel directeur
06 14 68 72 48
Godfried Bogaerts
Algemeen directeur
06 25 05 78 08
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al reeds deelnemende zorgorganisaties:

Logo ASz
Logo Antonius
BovenIJ ziekenhuis
Eerstelijns Centrum Tiel
Gelre ziekenhuizen
Het Van Weel-Bethesda logo vierkant
IJsselland Ziekenhuis
LangeLand ziekenhuis
Logo Maasstad Santeon
Ommelander Ziekenhuis Groningen
Pantein logo
Rode Kruis Ziekenhuis
SJG Weert
St. Anna Ziekenhuis
WZA logo
Zaans Medisch Centrum
Ziekenhuis Amstelland
Nij Smellinghe
Ziekenhuis Rivierenland