Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Appen met patiënt direct vanuit EPD

Communiceren met de patiënt is voor zorgverleners van de St. Anna Zorggroep nu wel erg gemakkelijk geworden. Het platform van BeterDichtbij is per 24 juni volledig geïntegreerd in het EPD van het ziekenhuis. Het St. Anna is daarmee het eerste NEXUS-ziekenhuis dat BeterDichtbij volledig in hun ICT-systeem heeft opgenomen en vergroot daarmee aanzienlijk het gebruikersgemak voor de zorgverlener.

Eenvoudig en laagdrempelig digitaal met je arts kunnen communiceren staat al sinds het versnellingsprogramma van het ministerie van VWS op de agenda. Met deze verregaande integratie bij het St. Anna is het nu ook voor zorgverleners een stuk eenvoudiger om actief met de patiënt in verbinding te blijven. De zorgverlener kan nu direct (zonder aparte inlog) vanuit het EPD de functionaliteit gebruiken zonder uitstapjes naar andere systemen. “Het is fantastisch dat we nu ook via een app onze vertrouwde zorg kunnen bieden. Met de zekerheid dat de belangrijke zorggegevens alleen voor de eigen arts en het ziekenhuis beschikbaar zijn en toegankelijk via het EPD,” aldus Marieke Pestman, kinderarts in het St. Anna Ziekenhuis.

BeterDichtbij, een snel groeiende digitale dienst, heeft samen met epd-leverancier NEXUS Nederland dit project technisch ingevuld. “Een belangrijke randvoorwaarde voor deze prestatie was de openheid van het EPD”, aldus Sander Bijl van BeterDichtbij. Vanuit de zorgsector ontstond de roep om een digitale dienst die het voor mensen mogelijk maakt om eenvoudig en veilig met de eigen arts of andere zorgverleners in gesprek te gaan. Op dit moment maken er al 19 ziekenhuizen gebruik van deze dienst. “Het St. Anna is het eerste ziekenhuis waarin het technisch mogelijk was om deze integratie met NEXUS te realiseren”, aldus Sander.

NEXUS Nederland en BeterDichtbij ondersteunen beide actief het Manifest “Samen Vooruit” waarin het belang van open uitwisseling en het gebruik van bewezen oplossingen voorop staat.  De koppeling van BeterDichtbij met het NEXUS-EPD is hier een concrete invulling van die direct waarde oplevert voor alle zorgverleners binnen het St. Anna Ziekenhuis. Ook andere NEXUS-ziekenhuizen kunnen het BeterDichtbij platform volledig laten integreren.

Over BeterDichtbij

BeterDichtbij is oorspronkelijk opgezet door de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en sinds 1 januari 2018 verzelfstandigd, waardoor de dienst beschikbaar is voor alle zorgorganisaties in Nederland om aan deel te nemen. In korte tijd zijn reeds 19 ziekenhuizen en tientallen huisartsenpraktijken in Nederland aangesloten op BeterDichtbij. Samen maken we zo de zorg makkelijker. Meer informatie vindt u op www.beterdichtbij.nl.

Over NEXUS

NEXUS levert in Nederland innovatieve ICT-oplossingen voor ziekenhuizen en ggz-instellingen. NEXUS is in 25 landen actief en heeft vestigingen op meerdere locaties in Europa. Met bijna 1.300 medewerkers is NEXUS een van de grootste epd-leveranciers in Europa.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.