Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Appen met arts blijkt een succes: ‘makkelijker én sneller’

Niet meer eindeloos wachten aan de telefoon totdat je een specialist aan de lijn hebt, maar direct met de arts appen als je vragen hebt. In het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland werken ze hier nu al een jaar mee, en de ervaringen zijn zo goed dat het ziekenhuis volgend jaar wil experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Artsen kunnen dan ook beeldbellen met hun patiënt.

Vrouw heeft smartphone in haar handen vast en kijkt ernaar samen met een mannelijke specialist

Het idee achter de innovatie is heel simpel. Patiënten hoeven niet meer naar het ziekenhuis voor korte of simpele vragen. Dankzij de app kunnen arts en patiënt communiceren wanneer en waar ze dat zelf willen. Dat scheelt beide partijen tijd.

,,We proberen steeds meer mensen niet nodeloos naar het ziekenhuis te laten komen voor een gesprek van vijf minuten’’, legt Paul van der Velden van de raad van bestuur uit. ,,Dit zijn allemaal kleine dingen om het aantal afspraken zoveel mogelijk te beperken en mensen in staat te stellen om contact te leggen.’’

Het Van Weel-Bethesda logo vierkantVoordeel van de app ten opzichte van de telefoon is dat vragen gesteld en beantwoord kunnen worden op het moment dat het de patiënt en arts het beste uitkomt. ,,Ik ben oncoloog geweest en heb me er jarenlang over verbaasd dat verpleegkundigen middenin een gesprek zaten over ernstige zaken en dat de telefoon steeds weer ging. Dat heeft me heel erg gestoord. Met de app hebben we dat opgelost.’’

Lees verder op de website van het Algemeen Dagblad, waar het volledige artikel eerder verscheen.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.