Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

Aan de slag met effectief digitaal communiceren door zorgverleners

Digitale zorg wordt op steeds meer afdelingen een vast onderdeel van het zorgproces. Een belangrijke ontwikkeling hierin is de digitale communicatie tussen zorgverleners en patiënten. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden van zorgverleners, want hoe kunnen zij begrijpelijk en effectief een bericht schrijven naar hun patiënten? En past deze manier van schrijven wel bij de tone-of-voice van het ziekenhuis of de zorgorganisatie? Om communicatieprofessionals hiermee op weg te helpen, hebben wij de ervaringen en inzichten uit 42 verschillende zorgorganisaties gebundeld tot één praktische gids: Begrijpelijk en effectief digitaal communiceren door zorgverleners.

Effectief digitaal communiceren uitgelegd in 4 stappen

De praktische gids bestaat uit 4 stappen die communicatieprofessionals meteen kunnen toepassen om het digitale communicatieproces tussen zorgverleners en patiënten zo effectief mogelijk in te richten. Zo leren communicatieprofessionals hoe zij zorgverleners hier goed over kunnen adviseren en hoe zij erop kunnen toezien dat de juiste tone-of-voice blijft gewaarborgd, ook in de digitale communicatie. Daarnaast ontdekken communicatieprofessionals hoe zij digitaal communiceren een vaste plek geven in de communicatiestrategie van het eigen ziekenhuis of zorgorganisatie.

Handzame checklist voor zorgverleners

De praktische gids bevat ook een checklist die communicatieprofessionals kunnen delen met de zorgverleners in de eigen organisatie. In de checklist “Effectief digitaal bericht” staan handige tips en voorbeeldberichten, waarmee in één oogopslag duidelijk is hoe zorgverleners effectief digitaal kunnen communiceren met hun eigen patiënten.

Nieuw onderdeel van de BeterDichtbij Academie

De praktische gids en de checklist zijn een nieuw onderdeel van de BeterDichtbij Academie. Binnen de BeterDichtbij Academie worden zorgverleners voorzien van up-to-date kennis over digitaal contact met patiënten. De BeterDichtbij Academie bestaat uit drie onderdelen: praktische kennisvideo’s, inspirerende events en webinars en verdiepende vaardigheidstrainingen.

Download nu!

Ook je ook aan de slag met effectief digitaal communiceren? Download dan de (gratis) praktische gids inclusief de checklist.

Direct downloaden

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.