Het BeterDichtbij platform voor patiënten en zorgverleners is tijdelijk onbereikbaar i.v.m. storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing, excuses voor het ongemak.

5+1 succesfactoren voor digitale services in het ziekenhuis: download nu de gratis whitepaper

Waarom slaagt de ene organisatie wel in de nieuwe manier van werken te borgen in de werkprocessen en waarom blijft het gebruik van digitale services bij het andere ziekenhuis nog achter bij de eigen verwachtingen? Waar zitten verschillen in aanpak en hoe beïnvloeden die het resultaat? Op verzoek van onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zetten wij 5+1 succesfactoren voor digitale services in het ziekenhuis op een rij in een nieuwe whitepaper.

BeterDichtbij whitepaper - 5+1 succesfactoren digitale service

De vraag die wij beantwoorden in deze whitepaper is waarin het verschil zit dat het succes bepaalt bij deze succesfactoren: organisatie, bekostiging, cultuur, implementatie, techniek en gemak. Hoe wordt een interne cultuur neergezet of verankerd, zodat digitale services omarmd worden? En hoe komt bestuurlijk draagvlak nu concreet tot uiting in een organisatie? De +1 succesfactor is onze bonusfactor: gemak. Wij geloven en zien iedere dag dat gemak het daadwerkelijke verschil maakt voor een digitale service op de lange termijn. We leggen met veel plezier uit hoe dat in de praktijk tot uiting komt.

Met best cases vanuit Sint Maartenskliniek, Gelre ziekenhuizen en het BovenIJ ziekenhuis

We baseren ons in de whitepaper op onze ervaringen met BeterDichtbij in de afgelopen 2,5 jaar. In deze korte tijd sloten al 32 ziekenhuizen en tientallen huisartsenpraktijken aan op de digitale service en zijn al tienduizenden mensen eenvoudig digitaal in contact met hun eigen arts of zorgverlener. Iedere dag bouwen we samen verder aan het steeds makkelijker maken van zorg voor iedereen. De stappen die we met elkaar met de ziekenhuizen en huisartsenpraktijken zetten, leveren veel inzichten en best cases op. En dankzij bijdragen van onder andere de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen en het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam, is het een document vol met inspiratie en inzichten geworden.

Meer weten? Download de gratis whitepaper

 

Download nu

 

 

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Abonneer u nu op de BeterDichtbij nieuwsbrief, net als andere professionals in de zorg. Iedere twee maanden gratis in uw mailbox. En natuurlijk kunt u zich op ieder moment afmelden.